Life Υγεία

Οι καλύτερες τροφές για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Ακούστε το άρθρο

Κάνει κρύο, καιρός για…σωστή διατροφή. Όχι ότι το καλοκαίρι, δηλαδή, δεν ενδείκνυται για προσεγμένο διατροφολόγιο αλλά όταν οι συνθήκες καραδοκούν να μας γεμίσουν με κρυολογήματα και ιώσεις, τότε οι ανάγκες είναι αυξημένες.

Γι′ αυτό, καλό θα είναι να φροντίζουμε να θωρακίζουμε τον οργανισμό μας όσο μπορούμε με φυσικό τρόπο, γιατί διαφορετικά κάποια στιγμή θα καταφύγουμε στα φάρμακα. Και, ευτυχώς, υπάρχουν πολλές τροφές εκεί έξω που προσφέρονται γι′ αυτήν ακριβώς τη δουλειά. Παρακάτω, θα δείτε μερικές απ΄όσες βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό.

1) Πιπεριές Φλωρίνης 

Πλούσιες σε βιταμίνη C, οι πιπεριές Φλωρίνης είναι μία πολύ καλή τροφή για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού μας.

2) Εσπεριδοειδή 

Βιταμίνη C, βιταμίνη C και… βιταμίνη C. Γκρέιπφρουτ, πορτοκάλια, μανταρίνια, σαγκουίνια, όλα τους έχουν πολλή βιταμίνη C και θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας.

3) Σκόρδο 

Το σκόρδο περιέχει σελήνιο, το οποίο επιδρά πολύ θετικά στο ανοσοποιητικό σύστημα. Κι εφόσον το σκόρδο δίνει εξαιρετικό άρωμα σε όλα τα φαγητά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το χρησιμοποιείτε στη μαγειρική σας.

4) Κοτόσουπα 

Δεν πρέπει να υποτιμούμε ποτέ την αναζωογονητική δύναμη που έχει μια σπιτική κοτόσουπα. Η πρωτεΐνη από το κοτόπουλο σε συνδυασμό με το ζεστό υγρό της σούπας δίνει την απαραίτητη ώθηση στον καταπονημένο οργανισμό.

5) Μπρόκολο

Αυτό το θρεπτικό λαχανικό περιέχει βιταμίνη Α και C όπως επίσης και την αντιοξειδωτική γλουταθειόνη. Οπότε, να ακούσετε τις μαμάδες σας την επόμενη φορά που θα σας παρακαλέσουν να το φάτε.

6) Αμύγδαλα

Οι συγκεκριμένοι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, η οποία συνιστά ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην καταπολέμηση των λοιμώξεων ενώ έχει και καλλυντική δράση (πχ., υγιή μαλλιά και δέρμα).

7) Κουρκουμάς 

Λογικά, όλο και πιο συχνά τελευταία ακούτε γι′ αυτό το μπαχαρικό με το έντονο κίτρινο χρώμα, καθώς υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι βοηθά στην καταπολέμηση του κρυολογήματος. Σπεύσατε στα καταστήματα με μπαχαρικά, λοιπόν!

8) Σπανάκι 

Ο Ποπάι ήξερε πολλά. Αυτή η υπερτροφή είναι πλούσια σε σίδηρο, φυλλικό οξύ, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C. Τα λόγια είναι περιττά.

9) Γιαούρτι 

Τα προβιοτικά είναι ο καλύτερος σύμμαχος στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Και το γιαούρτι είναι μια τροφή πλήρης προβιοτικών.

Πηγή: HuffPost

Όλη η επικαιρότητα