Ηλεία

Καλυβάκια Μακρισίων: Ζητούν να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των μαθητών

Κοντεύουν Χριστούγεννα αλλά η ταλαιπωρία για επτά οικογένειες από τα Καλυβάκια του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων παραμένει, καθώς δεν έχουν ενεργοποιηθεί τα δρομολόγια μεταφοράς των παιδιών από το χωριό στο Δημοτικό Σχολείο Μακρισίων. Καθημερινά αναζητούν κάποιον φίλο ή συγγενή για να μεταφέρουν πέντε μαθητές δημοτικού και δύο του νηπιαγωγείου ή αναγκάζονται να αφήνουν την εργασία τους για να πάνε οι ίδιοι το πρωί και το μεσημέρι στο σχολείο.

Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος της ΤΚ Καλυβακίων, Πάνος Γεωργακόπουλος, παρά τις συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς και τις σχετικές διαβεβαιώσεις, δεν υπάρχει χειροπιαστό αποτέλεσμα.

«Είχαμε κάνει συνάντηση με την  κα Γραμματικοπούλου στη Νομαρχία και μας είχε πει ότι έχει εγκριθεί ο διαγωνισμός και ότι θα δρομολογηθεί η επίλυση του προβλήματος, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Ό,τι έγινε και πέρυσι που δεν μπήκε ταξί θα έχουμε και φέτος; Φτάσαμε Χριστούγεννα. Ζητάμε να γίνει η μεταφορά των παιδιών κανονικά. Είναι πέντε στο δημοτικό και δύο στο νηπιαγωγείο, τα οποία έρχονται ή με τους γονείς ή με τους παπούδες τους Ειδικά αυτήν την περίοδο που οι συμπολίτες μας μαζεύουν ελιές, είναι δύσκολη η μεταφορά και όποιος μπορεί εξυπηρετεί. Έρχονται τρία με τέσσερα αυτοκίνητα κάθε μέρα το πρωί και το μεσημέρι στα Μακρίσια για να φέρουν τα παιδιά στο σχολείο και να τα πάρουν», δήλωσε ο κ. Γεργακόπουλος, ζητώντας την εξεύρεση λύσης το συντομότερο δυνατόν.

Αναγκαία τα δρομολόγια μεταφοράς

Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Μακρισίων,
Αναστάσιος Καραλής, τόνισε ότι έχει στείλει τα απαραίτητα έγγραφα στην υπηρεσία καθώς είναι αναγκαία δύο δρομολόγια, για να μην ταλαιπωρούνται οι γονείς τους καθημερινά.

«Υπάρχει πρόβλημα στη μεταφορά από και προς τα Καλυβάκια, διότι δεν έχει εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο. Στις καταστάσεις μου από τα Καλυβάκια έχω πέντε μαθητές στο δημοτικό και νομίζω πως χρειάζεται δύο δρομολόγια. Επίσης έχω στείλει στην υπηρεσία και δεύτερο δρομολόγιο από τα όρια Κρεστένων – Μακρισίων για το σχολείο μας και εκεί δεν έχει γίνει τίποτα. Τα παιδιά τα φέρνουν οι γονείς», είπε ο κ. Καραλής, σημειώνοντας ότι είναι και δύο μαθητές ακόμα στο νηπιαγωγείο , ενώ δεν αποκλείεται να προκύψει κι άλλη ανάγκη.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) έγινε ενημέρωση πως κάποιος ταξιτζής έχει πάρει ένα δρομολόγιο. Κανονικά πρέπει η υπηρεσία να βάλει δύο ταξί για να καλυφθούν οι ανάγκες. Ήρθε ένας ακόμα μαθητής αλλοδαπός από τα Καλυβάκια που θα πρέπει να μεταφέρεται και αυτός», τόνισε ο κ. Καραλής.

Σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση από την αρμόδια Διεύθυνση της ΠΕ Ηλείας, το πρώτο δρομολόγιο ΤΑΞΙ από μεθαύριο θα εκτελείται κανονικά, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται ενημέρωση και για το δεύτερο δρομολόγιο.

Όλη η επικαιρότητα