Πολιτική

Καμμένος: Η κυβέρνηση ξαναρχίζει την διαπραγμάτευση από εκεί που την άφησε

kammenos_i_kyvernisi_xanarhizei_tin_diapragmateysi_apo_ekei_poy_tin_afise.jpg
Ακούστε το άρθρο
«Ο ελληνικός λαός απέδειξε για ακόμη μία φορά πως δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμένος μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας πως το αποτέλεσμα της 5ης Ιουλίου σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολίτευσης.

«Με το ναι ήταν όλες οι παλιές δυνάμεις του τόπου, η μειοψηφία του τόπου. Με το όχι ήταν όλος ο λαός. Μονόπλευρα τα ΜΜΕ εκφόβιζαν τον λαό. 

» Οι συνθήκες που διεξήχθη το δημοψήφισμα ήταν πρωτοφανείς για μια πολιτισμένη χώρα. Έκλεισαν τις τράπεζες με προτροπή της αντιπολίτευσης. Απειλούσαν τους πολίτες με κούρεμα καταθέσεων. Χιλιάδες απολύθηκαν και απειλήθηκαν αν αποφασίσουν να ψηφίσουν όχι.

» Είδαμε να απειλούνται οι Έλληνες ότι θα αποπεμφθούν από την Ευρωζώνη. Οι Έλληνες ψήφισαν “όχι” στον εκβιασμό, “ναι” στην Ευρώπη της δημοκρατίας. Σήμερα τελείωσε η νοοτροπία του χθες. Χιλιάδες αυτοκτόνησαν και οι οικογένειες τους ζουν στο έλεος του Θεού. Ήθελαν να γονατίσουν ένα υπερήφανο έθνος. Να παραδεχθούμε πως είμαστε αδύναμοι. Να διαλύσουν την Ευρώπη των μεγάλων οραματιστών, την Ευρώπη του Αντενάουερ και του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η δύναμη της Ευρώπης είναι ότι οι μικροί και οι αδύναμοι έχουν την ίδια φωνή και δύναμη με τους δυνατούς.

» Αύριο η κυβέρνηση ξαναρχίζει την διαπραγμάτευση από εκεί που την άφησε. Θέλουμε να έχουμε μαζί μας και τους πολίτες που ψήφισαν ναι. Δεν είμαστε αντιευρωπαίοι, θα επιδιώξουμε να βρούμε μια λύση που δεν θα εξαθλιώνει, αλλά λύση με την οποία οι πολίτες θα μπορούν να βρουν τον δρόμο της ανάπτυξης, εργασίας, δικαιωμάτων» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα