Πολιτική

Καμμένος: Καλώ τον Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής με αυτόν τον όρο (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Δημόσια πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει αν συνυπογράφει με τους ΑΝΕΛ πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με την προϋπόθεση να μην παραχωρήσει όνομα με τον όρο Μακεδονία και να μην διαπραγματευτεί τη συμφωνία των Πρεσπών, απηύθυνε μέσω της συνέντευξής του στο Star, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

“Κάνω δημόσια πρόσκληση κάνω στον κ. Μητσοτάκη. Εάν ο κ. Μητσοτάκης αυτήν τη στιγμή αποφασίσει ότι δέχεται τον όρο που του έχω βάλει δηλαδή να μην υπάρχει καμία λύση με το όνομα Μακεδονία, να μην πουλήσουμε το όνομα της Μακεδονίας και να μην διαπραγματευθεί καμία συμφωνία όπως αυτή των Πρεσπών που λέει ότι θα διαπραγματευθεί με τον όρο Μακεδονία εγώ φεύγω τώρα από του υπουργείο Άμυνας και πάω στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη και υπογράφω πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση αυτή και η κυβέρνηση που θα έρθει να γλιτώσει το όνομα της Μακεδονίας από τη λύση η οποία έχει σχεδιαστεί εδώ και χρόνια” υπογράμμισε ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας.

Και πρόσθεσε: “Αν ο κ. Μητσοτάκης είναι πραγματικός ηγέτης, και δεν είναι καραγκιοζοπαίκτης του κ. Θεοδωρικάκου, ας έρθει τώρα και να πει υπογράφουμε με τον Καμμένο μαζί και όσους θέλουν ανεξάρτητους βουλευτές, όσοι θέλουν πατριωτικά να αντισταθούν στην παράδοση του όρου Μακεδονία, πρόταση μομφής να ρίξουμε την κυβέρνηση. Το να ρίξουμε την κυβέρνηση αυτή για να έρθει ο κ. Μητσοτάκης και να πάει στα σαλόνια των ΗΠΑ και της Ευρώπης και να παραχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας, όπως ήθελαν να κάνουμε τον Ιούλιο, αυτό είναι το ίδιο με αυτό που πράττει η σημερινή κυβέρνηση. Ένα κι ένα κάνουν δύο. Αν κάποιος δεν θέλει να δώσει τον όρο Μακεδονία τώρα υπογράφει κι εμείς όσοι μείναμε, 3, 4, 5, 7, 10, μαζί με τους άλλους βουλευτές, τη ρίχνουμε τώρα την κυβέρνηση του Τσίπρα…” τόνισε ο κ. Καμμένος και επεσήμανε ότι δεν έριξε την κυβέρνηση τον Ιούνιο πριν υπογραφεί η Συμφωνία γιατί “ο κ. Μητσοτάκης και τον Ιούνιο ενώ έλεγε ότι ήθελε να προστατεύσει το όνομα της Μακεδονίας, ουσιαστικά ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να παραδώσει ο ίδιος το όνομα Μακεδονία με μια διαφορετική Συμφωνία των Πρεσπών”. Όπως πρόσθεσε:

“Τον Ιούνιο και τώρα ο κ. Μητσοτάκης παραμένει στη λύση για σύνθετη ονομασία erga omnes. Η διαφορά του λέει ότι είναι η γλώσσα και η υπηκοότητα. Αν η διαφορά του ήταν το όνομα, θα υπέγραφα και τον Ιούνιο, και τώρα και αύριο”.

Δείτε το βίντεο από το STAR:

Όλη η επικαιρότητα