Categories: Κόσμος

Καναδάς: Οχτώ έφηβες κατηγορούνται ότι σκότωσαν έναν άνδρα 59 ετών

Share

Οκτώ έφηβες ηλικίας μεταξύ 13 και 16 ετών κατηγορούνται για τη δολοφονία ενός 59χρονου άνδρα στο Τορόντο, ανέφερε η καναδική αστυνομία.

Ο άνδρας, ο οποίος δεν έχει ταυτοποιηθεί, ζούσε σε καταφύγιο αστέγων τη στιγμή της επίθεσης.

Ο δήμαρχος του Τορόντο Τζον Τόρι δήλωσε σε ανακοίνωσή του «βαθιά ταραγμένος» από την υπόθεση.

Μια ομάδα παρευρισκομένων ειδοποίησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αφού βρήκε τον άνδρα με τραύματα από μαχαίρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχιφύλακας της αστυνομίας του Τορόντο Τέρι Μπράουν.

Το θύμα, που είχε μόλις πρόσφατα μετακομίσει σε κοινωνική στέγη, πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο.

Οι κοπέλες, η ταυτότητα των οποίων προστατεύεται σύμφωνα με την καναδική νομοθεσία, συνελήφθησαν κοντά στον τόπο της επίθεσης και κατασχέθηκε ένας αριθμός όπλων.

Είχαν γνωριστεί μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τρεις από αυτές είχαν και στο παρελθόν σχέσεις με την αστυνομία, δήλωσε ο ντετέκτιβ αρχιφύλακας Τέρι Μπράουν.

«Δεν γνωρίζουμε πώς ή γιατί συναντήθηκαν εκείνο το βράδυ και γιατί ο προορισμός τους ήταν το κέντρο του Τορόντο».

Πιστεύεται ότι είχαν εμπλακεί σε προηγούμενη διαμάχη το ίδιο βράδυ, πρόσθεσε.

Ένας κάτοικος ενός κοντινού καταφυγίου αστέγων δήλωσε στο CBC Toronto ότι το θύμα μαχαιρώθηκε στο στομάχι αφού προσπάθησε να την προστατεύσει όταν τα κορίτσια την πλησίασαν για αλκοόλ.

«Δεν ήξερα αν είχαν μαχαίρι ή κάτι άλλο. Ήμουν απλά φοβισμένη», είπε, εξηγώντας πώς ξέφυγε από τις επιτιθέμενες και αναζήτησε προστασία στο καταφύγιο.

«Είμαι εξαιρετικά προβληματισμένος από τη νεαρή ηλικία των κατηγορουμένων και από τον αριθμό των ανθρώπων που φέρονται να εμπλέκονται σε αυτή τη δολοφονία», δήλωσε ο δήμαρχος Τόρι.

«Οι σκέψεις μου είναι με τους φίλους αυτού του ανθρώπου και όλους όσοι τον γνώριζαν καθώς θρηνούν την απώλειά του», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr