Εκπαίδευση Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Κανένα εμπόδιο για την επαναλειτουργία του τμήματος Πληροφορικής & ΜΜΕ στον Πύργο

Ακούστε το άρθρο

Κοινή επιθυμία όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι η επανένταξη του τμήματος Πληροφορικής & ΜΜΕ του παραρτήματος ΤΕΙ Πύργου στο μηχανογραφικό της επόμενης ακαδημαϊκής περιόδου, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Αθήνα, μεταξύ του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, του Ηλείου υφυπουργού Παιδείας, Δημ.Μπαξεβανάκη, του πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Βασίλη Τριανταφύλλου, και των αντιπρυτάνεων Γ.Σαλάχα, Σπ. Συρμακέση και Κων/νου Κουτσογιάννη.
Από την πλευρά της διοίκησης του ιδρύματος τονίστηκε ότι παραμένει σταθερή η πρόταση της Συγκλήτου για την επαναλειτουργία του τμήματος Πληροφορικής & ΜΜΕ –με τις αναγκαίες τροποποιήσεις βάσει της επιστημονικά τεκμηριωμένης πρότασης του προϊσταμένου του τμήματος, Αθ.Κούτρα-  με έδρα τον Πύργο.

Ο  Δημήτρης Μπαξεβανάκης συμφώνησε με την πρόταση του ιδρύματος, επισημαίνοντας την υψηλή απορροφητικότητα των αποφοίτων του τμήματος στην αγορά εργασίας και τον υπάρχοντα υπερσύγχρονο εξοπλισμό, και έκανε λόγο για αναγκαιότητα άρσης της αδικίας που επέβαλε εις βάρος των σπουδαστών το 2013 το σχέδιο «Αθηνά».

«Είναι ένα τμήμα που οι απόφοιτοί του έχουν επαγγελματική αποκατάσταση και χωρίς καμία αξιόπιστη αιτιολογία η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχε προβεί στην αναστολή του», υπογράμμισε ο Ηλείος υφυπουργός Παιδείας.

Ο κ. Τριανταφύλλου ανέφερε ότι θα παρουσιαστεί σε νέα συνάντηση  τον Οκτώβριο το σύνολο των τεκμηριωμένων εισηγήσεων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, όπου και θα οριστικοποιηθούν οι περαιτέρω ενέργειες για να δρομολογηθεί η επαναλειτουργία του τμήματος Πληροφορικής & ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.«Πατρίς», ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, αντιμετώπισε με θετική διάθεση την επαναλειτουργία του τμήματος, τονίζοντας ότι εφόσον υπάρχει πλήρης και τεκμηριωμένη πρόταση για την προοπτική του τμήματος, δεν υφίσταται λόγος μη υλοποίησης.

Παράλληλα, συζητήθηκε και η προοπτική του τμήματος Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων (ΔΟΕΠ & ΤΜ), ενώ ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Β.Τριανταφύλλου ανέφερε ότι η φιλοσοφία της διοίκησης είναι η αποκεντρωμένη λειτουργία του ιδρύματος σε όλες τις πόλεις της περιφέρειας και όχι το συγκεντρωτικό μοντέλο.

Όλη η επικαιρότητα