WEB tv Ηλεία

«Κάνω σκοπιές γιατί φοβάμαι μη βάλουν φωτιά!» – Κραυγή αγωνίας από κάτοικο του Βουνάργου

Ο Νίκος Μπίρμπας από το Βούναργο κατήγγειλε μέσω της εφ. «Πατρίς» την αδιαφορία των αρμόδιων για το ακαθάριστο οικόπεδο ζητώντας να λυθεί το ζήτημα, καθώς παραμονεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς.
Ακούστε το άρθρο

Ολοένα και περισσότερες καταγγελίες για ακαθάριστα οικόπεδα εντός του αστικού ιστού που αποτελούν «μπαρουταποθήκες» γίνονται από πολίτες, οι οποίοι μέρα με τη μέρα φοβούνται το ενδεχόμενο πρόκλησης μιας πυρκαγιάς με απρόβλεπτες συνέπειες για τις περιουσίες τους και το περιβάλλον.

Ο Νίκος Μπίρμπας, κάτοικος Βουνάργου, προχώρησε σε μια αντίστοιχη καταγγελία μέσω της εφ. «Πατρίς», αφού πρώτα απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα, στην Αστυνομία, στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου αλλά και στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, χωρίς όμως, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, να καταφέρει να βρει το δίκιο του και να λύσει το πρόβλημά του.

Δίπλα στο σπίτι του κ.Νίκου, όπως διαπίστωσε και η εφ. «Πατρίς», έχουν εναποτεθεί σωροί από κομμένα κλαδιά. Όπως αναφέρεται και στην επώνυμη καταγγελία  που έχει κάνει ο ίδιος στο Α.Τ. Πύργου έπειτα από εισαγγελική παραγγελία, «τα παράπονα σε βάρος του προέδρου του δ.δ. Βουνάργου Αντωνέλου Δημήτριου συνίσταντο σε απομάκρυνση κλαδιών που βρίσκονται εναποθετημένα πλησίον της οικίας του καταγγέλλοντα και υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς».

Μετά την καταγγελία οι αστυνομικοί του Α.Τ. Πύργου επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Βουνάργου, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι τα κλαδιά έχουν ήδη απομακρυνθεί αρκετά μέτρα από την οικία του καταγγέλλονταν και έχει μεριμνήσει ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Φυσικά, οι ενέργειες του πρόεδρου για την απομάκρυνση των κλαδιών δεν ικανοποίησαν τον Νίκο Μπίρμπα, καθώς αυτά βρίσκονται μόλις μερικά μέτρα μακριά από το σπίτι του, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος της πυρκαγιάς να είναι ακόμα ορατός.

«Ήρθε η Πολιτική Προστασία και διαπίστωσε ότι τα κλαδιά βρίσκονται 10 μέτρα μακριά από το σπίτι μου. Ακόμα δεν έχει κανείς τίποτα. Κάνω σκοπιές σε καθημερινή βάση γιατί φοβάμαι μη βάλει κάποιος φωτιά. Αυτή η κατάσταση είναι μια αθλιότητα σε κατοικημένη περιοχή. Τα κλαδιά βρίσκονται εδώ από τον Μάιο. Δεν ξέρω γιατί δε το καθαρίζουν και » δήλωσε ο ίδιος στην εφ. «Πατρίς».

Η απάντηση της Πολιτικής Προστασίας

Η εφ. «Πατρίς» επικοινώνησε με τους υπεύθυνους της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου οι οποίοι επιβεβαίωσαν την συγκεκριμένη κατάσταση αλλά και την επικινδυνότητα αυτής.

Ωστόσο, δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος για να μεταφερθούν αυτά τα κλαδιά με την υπηρεσία να πράττει αυτό που ορίζουν οι οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Δηλαδή, να δημιουργηθεί μια αντιπυρική ζώνη γύρω από τα μαζεμένα κλαδιά σε απόσταση 10 μέτρων από τις κατοικίες μέχρι να βρεθεί χώρος για να μεταφερθούν.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου επεσήμαναν ότι δεν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή για τον καθαρισμό του συγκεκριμένου οικοπέδου, κάτι που απαιτείται μιας και είναι ιδιόκτητο, ενώ διαβεβαίωσαν μέσω της εφ. «Πατρίς» ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν ενέργειες για τον σταδιακό καθαρισμό και τη μείωση του όγκου των κλαδιών.

Όλη η επικαιρότητα