Ελλάδα

Κάντε αίτηση στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών αν έχετε εγκλωβιστεί στο εξωτερικό!

kante_aitisi_stin_epitropi_egkrisis_trapezikon_synallagon_an_ehete_egklovistei_sto_exoteriko.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις εντονότατες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, το Υπουργείο Εξωτερικών κατέληξε στο σχέδιο υποστήριξης και λύσης των θεμάτων που προέκυψαν με τους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό και αδυνατούν να “τραβήξουν” χρήματα από τους λογαριασμούς τους, λόγω της επιβολής των μέτρων Capital Control.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρεται και στα αιτήματα που αφορούν νοσήλια των Ελλήνων πολιτών εκτός Ελλάδας και βέβαια στο εντονότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου:

«Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, πραγματοποιήθηκαν από χθες, στο Υπουργείο Εξωτερικών, αλλεπάλληλες συσκέψεις για την παροχή, σε στενό συντονισμό με τα συναρμόδια Υπουργεία, αρωγής σε Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό και για την αντιμετώπιση πρακτικών ζητημάτων που προέκυψαν μετά την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας».

Ειδικότερα αποφασίστηκε ότι όλα τα αιτήματά των Ελλήνων φοιτητών του εξωτερικού θα πρέπει να υποβάλλονται, σύμφωνα με την ΠΝΠ, από τους ενδιαφερόμενους, στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών (ΕΕΤΣ, παρ. 4 ΠΝΠ). Τα αιτήματα που αφορούν νοσήλια Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο εξωτερικό θα υποβάλλονται, επίσης, σύμφωνα με την ΠΝΠ, από τους ενδιαφερόμενους, στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών (ΕΕΤΣ, παρ. 4 ΠΝΠ). Η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού επεξεργάζεται ειδική ρύθμιση για την αποκατάσταση της ομαλής ροής των συντάξεων Ελλήνων, που ζουν στο εξωτερικό για τους οποίους ισχύει κατ’ αρχήν ό,τι ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες. Όσον αφορά Έλληνες τουρίστες που βρίσκονται σήμερα στο εξωτερικό, το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάσθηκε λύση, ώστε να εξυπηρετούνται πιστωτικές κάρτες ελληνικών Τραπεζών και να καλυφθούν οι ανάγκες των Ελλήνων τουριστών, σύμφωνα με το σχετικό όριο που αναμένεται να ορίσει η Ένωση Τραπεζών. Τέλος, έχουν δοθεί οδηγίες σε όλες τις Διπλωματικές και Προξενικές Αρχές να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια σε Έλληνες πολίτες».

 
 
Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα