Ηλεία

Καντίνες στις παραλίες του δήμου Πύργου: Εκκίνηση αρχές Ιουλίου…

Ακούστε το άρθρο

Που κυμαίνονται τα ενοίκια

Με γρήγορους ρυθμούς από πλευράς δήμου Πύργου προχωρούν οι διαδικασίες ώστε φέτος το καλοκαίρι να λειτουργήσουν οι καντίνες στις παραλίες το συντομότερο δυνατό. Όπως ήδη έχει αναφέρει η εφημ. ΠΑΤΡΙΣ φέτος καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον για τις καντίνες από επαγγελματίες. Μάλιστα η εκμίσθωση θα έχει διάρκεια έως το τέλος του χρόνου και όχι για τρείς σεζόν-καλοκαίρια όπως η προηγούμενη, ενώ η λειτουργία τους θα γίνει σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που επιβάλλον τα μέτρα πρόληψης κατά του Κορωναιού…

Μιλώντας για τη διαδικασία ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος, δήλωσε πως «Σε πρόσφατη κατεπείγουσα συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής καθορίστηκε η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις συνολικά δεκατέσσερις παραλίες που θα δημοπρατηθούν το φετινό καλοκαίρι. Προσπαθούμε να τρέξουμε τη διαδικασία με γρήγορους ρυθμούς προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη διάθεση τους για να λειτουργήσουν τις καντίνες. Ας μην ξεχνάμε ότι στις καντίνες απασχολείται κι ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων που περιμένουν να δουλέψουν αυτό το δύσκολο πραγματικά διάστημα. Θεωρώ πως έως το τέλος του Ιουνίου – αρχές Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και οι καντίνες θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους».

Όσον αφορά τις τιμές ενοικίασης που καθορίστηκαν για την δημοπρασία η πιο «ακριβή» παραλία παραμένει –και με διαφορά φέτος- αυτή του Λεβεντοχώριου καθώς η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στα 11.992 ευρώ (από 11.933 στην δημοπρασία του 2017 και 6.150 ευρώ σε αυτή του 2014) και για ομπρέλες-ξαπλώστρες στις 4.655 ευρώ.

Στη δεύτερη θέση είναι η παραλία «Πλάκες» στο Κατάκολο (6.620 από 10.833 ευρώ το 2017) και ακολουθεί η «θέση 2» στον Άγιο Ηλία (3.373 ευρώ).

Οι τιμές εκκίνησης στις υπόλοιπες παραλίες έχουν ως εξής:

Σπιάτζα θέση 2 με τα 3.235 ευρώ

Άγιος Ηλίας-θέση 1 (2.789 ευρώ)

Σπιάτζα Αγία Παρασκευή (2.574 ευρώ)

«Λέτρινα» Αγίου Ιωάννη (2.571 ευρώ)

Σπιάντζα-θέση 1 (2.426 ευρώ)

Καβούρι «Κουνέλια» (2.201 ευρώ)

Καβούρι Γρανιτσεΐκων (1.996 ευρώ)

Άγιος Ηλίας – θέση 3 (1.567 ευρώ)

Ανεμοχώρι (1.273 ευρώ)

Κατάκολο Αντλιοστάσιο (955 ευρώ)

Όλη η επικαιρότητα