Ηλεία

Κάπνα και δυσφορία σε Αμαλιάδα και Κάμπο

Ακούστε το άρθρο

Ο πρωϊνός καταγάλανος ουρανός του Σαββάτου, πάνω απ την Αμαλιάδα και τον Κάμπο, άρχισε σταδιακά να καλύπτεται από καφέ σύννεφο. Ήταν λίγο πριν τις 11 με το θερμόμετρο να δείχνει 24 βαθμούς κελσίου και οι άνεμοι να κινούνται με χαμηλά μποφώρ. Λίγο μετά τις 12.30 όμως η εικόνα άλλαξε. Η Αμαλιάδα, σχεδόν όλος ο Κάμπος αλλά και τμήμα της νότιας Ηλείας, με την βοήθεια του ανέμου,  μύριζαν καμένο. Η κάπνα είχε φθάσει στην πόλη της Αμαλιάδας και άλλα χωριά και κωμοπόλεις του Κάμπου κάνοντας την ατμόσφαιρα βαριά. Όσοι είχαν επωφεληθεί του καλού καιρού, το μετάνιωσαν αφού η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική ιδιαίτερα για μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. Ο καπνός είχε αρχίσει να φθάνει μέχρι την πόλη του Πύργου και η δυσφορία όσο περνούσε η ώρα μεγάλωνε.

Τι ακριβώς είχε συμβεί; Είναι η περίοδος που οι αγρότες καίνε τα υπολείμματα καλλιεργειών στις καλαμποκιές. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία εξεδόθη η εξής ανακοίνωση: “Σήμερα Σάββατο 14 Οκτώβριου 2017 στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας και του Kάμπου σημειώθηκe πληθώρα πυρκαγιών σε αγροτικές περιοχές. Πυρκαγιές οι οποίες έκαψαν υπολείμματα καλλιεργειών, ξηρά χόρτα, βάτα καλάμια και ελαιόδεντρα. Τα αίτια των πυρκαγιών οφείλονταν κυρίως σε ανεξέλεγκτες καύσεις. Από αυτές καμία δεν οφείλονταν σε επέκταση φωτιάς από αγρό για τον οποίο υπήρχε άδεια για ελεγχόμενη καύση απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας.

Για το θέμα που δημιουργήθηκε τις πρωινές ώρες με τον καπνό, δόθηκε εντολή να σβήσουν ακόμη και οι φωτιές για τις οποίες υπήρχε άδεια καύσης».

Όλη η επικαιρότητα