Ηλεία Πολιτική

Καραμανλής: Επίσκεψη στην Ηλεία για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος

Στην Ηλεία θα βρεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, όπου και θα ανακοινώσει τις εξελίξεις που θα υπάρξουν για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος.

Την έλευση του κ. Καραμανλή στην Ηλεία γνωστοποίησε ο  βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας που με νέα παρέμβασή του προς τον υπουργό επισήμανε την ανάγκη επίσπευσης των αποφάσεων για αυτό το κορυφαίο έργο για τον νομό μας.

Ο Κώστας Τζαβάρας μετέφερε στον υπουργό το κλίμα πένθους στο οποίο έχει βυθιστεί η Ηλεία μετά την πρόσφατη τραγωδία στην Εθνική Οδό Πύργου-Πατρών και του τόνισε ότι πρέπει εντός των ημερών να οριστικοποιήσει τον τρόπο συνολικής κατασκευής του αυτοκινητόδρομου και να ορίσει σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου.

Από την πλευρά του ο υπουργός ενημέρωσε τον Κώστα Τζαβάρα ότι έχει λάβει τις αποφάσεις του για το έργο και ότι ήδη σχεδιάζει να έρθει στην Ηλεία για να ανακοινώσει επίσημα στους πολίτες του νομού όλες τις λεπτομέρειες υλοποίησής του.

Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής πληροφόρησε τον Ηλείο βουλευτή ότι έχει δωσει τελεσίγραφο στην κοινοπραξία της «Ολυμπίας Οδού» για να επιτευχθεί συμφωνία κι ότι αν δεν τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις, έχει διασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου για την άμεση εφαρμογή εναλλακτικής λύσης στην υλοποίησή του.

Ο Κώστας Τζαβάρας δήλωσε ότι οι Ηλείοι πολίτες δεν αντέχουν άλλη αναμονή και ότι ζητούν άμεση ενημέρωση για το σπουδαιότερο έργο που αφορά τον νομό.

«Με νέα παρέμβασή μου προς τον υπουργό Υποδομών, κ. Καραμανλή, υπογράμμισα την ανάγκη επιτάχυνσης των αποφάσεων σχετικά με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου. Το αίμα στην άσφαλτο της Πατρών-Πυργου ξεχείλισε. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο αναμονής για την Ηλεία, για αυτό και πρέπει να ληφθούν άμεσα οριστικές αποφάσεις για την υλοποίηση ένος έργου ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των πολιτών και την ανάπτυξη της περιοχής, το οποίο περιμένει εδώ και χρόνια ο ηλειακός λαός», δήλωσε ο κ. Τζαβάρας.

Καραμανλής για Πατρών-Πύργου: Πολύ σύντομα θα έχουμε συμφωνία με τους παραχωρησιούχους

Την διαβεβαίωση ότι, πολύ σύντομα, θα υπάρξει συμφωνία με τους παραχωρησιούχους της Ολυμπίας Οδού, για την υλοποίηση της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, έδωσε ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Για τον Αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου, ο κ. Καραμανλής είπε συγκεκριμένα: «…Δυστυχώς η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν άφησε καμία ωριμότητα έργων για τα επόμενα χρόνια. Επομένως, πρέπει γρήγορα να κινηθούμε έτσι ώστε να ξεμπλοκάρουν πολύ μεγάλα έργα, όπως το Πατρών – Πύργου. Ο δρόμος ήταν έτοιμος να δοθεί και να αρχίσει το 2015, το σπάσαμε σε οκτώ κομμάτια, το δώσαμε σε έναν εργολάβο ο οποίος χρεοκόπησε και αυτή τη στιγμή όποιος ισχυριστεί ότι το έργο αυτό μπορεί να γίνει σπασμένο, λέει ψέματα στους ανθρώπους της Πάτρας και στους ανθρώπους της Ηλείας. Είμαστε σε επαφή και πολύ σύντομα θα έχουμε συμφωνία με τους παραχωρησιούχους. Εμείς έχουμε προτείνει αυτό το οποίο είναι το λογικό: Να πάει ο δρόμος πίσω στην παραχώρηση, να πάρουμε το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έτσι ώστε το έργο να είναι έτοιμο πριν το ’23. Εάν πάμε τώρα έτσι όπως πάμε, το έργο δεν θα γίνει ποτέ».

Κ. Πελετίδης: Συμβολικός αποκλεισμός της Πατρών – Πύργου…

Την Τρίτη θα βρεθεί στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης προκειμένου να συναντήσει τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή για το μεγάλο θέμα της Πατρών Πύργου. 

Στην συνάντηση θα παραβρεθούν τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης που έχει συσταθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, o Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλειος Γιαννόπουλος, καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Την ώρα της σύσκεψης η Δημοτική Αρχή Πατρών ετοιμάζει κινητοποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες o Κώστας Πελετίδης μαζί με όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Πατρών – Πύργου πιθανότατα στο ύψος της ΒΙΠΕ.

Όλη η επικαιρότητα