Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Πολιτική

Καραμανλής για τις παρεμβάσεις στην Πατρών – Πύργου: «Κάνουμε κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!»

Χθες ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής κατέθεσε τις παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας ύψους τριάντα εκατομμυρίων ευρώ που θα γίνουν στον αυτοκινητόδρομο.

Και ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή των πρώτων εργοταξίων που αναμένεται να μπουν και να πιάσουν δουλειά στην Πατρών- Πύργου αρχές Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε πριν κάποιες ημέρες ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, χθες ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής πήγε ένα βήμα παρακάτω καταθέτοντας τις παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας ύψους τριάντα εκατομμυρίων ευρώ που θα γίνουν στον αυτοκινητόδρομο.

Συγκεκριμένα, παράλληλα με την κατασκευή του νέου, σύγχρονου αυτοκινητόδρομου θα γίνει τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας, κατασκευή οδοφωτισμού σε 7 κόμβους, φωτεινή σηματοδότηση σε 18 κόμβους, διαγράμμιση σε όλο το μήκος της οδού, διαμόρφωση εισόδων – εξόδων, παρεμβάσεις για ασφαλείς προσπεράσεις, διευθέτηση ανεξέλεγκτων προσβάσεων, βελτίωση κατακόρυφης σήμανσης, αντιολισθηρή στρώση κυκλοφορίας, 5 νέες σηματοδοτούμενες διαβάσεις πεζών, ειδική διαμόρφωση στις εισόδους οικισμών και διαχωρισμός των κατευθύνσεων κυκλοφορίας.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

«Η ενίσχυση της ασφάλειας είναι αναγκαία και δίκαιη για Ηλείους και Αχαιούς»

«Παράλληλα με την κατασκευή του νέου, σύγχρονου αυτοκινητόδρομου της Πατρών- Πύργου, κάνουμε κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Προχωράμε και με στοχευμένες παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον υπάρχοντα δρόμο ύψους 30 εκατ. ευρώ. Η ενίσχυση της ασφάλειας του υφιστάμενου οδικού δικτύου είναι αναγκαία αλλά και δίκαιη τόσο για τους πολίτες της Ηλείας και της Αχαΐας, όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής.

Σύντομα οι μετακινήσεις θα γίνονται σε έναν δρόμο πιο ασφαλή, με λιγότερα σημεία- παγίδες άρα και με λιγότερα ατυχήματα, μέχρι να ολοκληρωθεί ο νέος αυτοκινητόδρομος».

Όλη η επικαιρότητα