Ηλεία Πολιτική

Καραθανασόπουλος στον Πύργο: «Να μην πληρώσει πάλι ο λαός τη κρίση»

Βέλη κατά τις κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την πολιτική που ασκεί σε θέματα υψίστης σημασίας για τους ανθρώπους της Ηλείας, εξαπέλυσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας Νίκος Καραθανασόπουλος στην ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης με εκπροσώπους συνδικάτων και σωματείων της Ηλείας, την οποία οργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ.

Με κεντρικό μήνυμα «να μην πληρώσει πάλι ο λαός την κρίση», ο κ. Καραθανασόπουλος κάλεσε εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες να συσπειρωθούν και να οργανώσουν την πάλι τους προκειμένου να μην ξαναπληρώσουν την κρίση που έχουν δημιουργήσει οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, από πλευράς κ. Καραθανασόπουλου δεν συζητήθηκαν μονάχα τα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία της Ηλείας, αλλά έγινε παράλληλα και προσπάθεια χάραξης από κοινού των τρόπων με τους οποίους θα μπορέσει ο λαός να αντισταθεί προκειμένου να μην πληρώσει πάλι τα σπασμένα μιας ακόμα κρίσης, τονίζοντας πως αυτή τη φορά «πρέπει να πληρώσει το κεφάλαιο».

Ειδικότερα, ο Αχαιός βουλευτής σχολίασε τους λανθασμένους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της αγροτικής παραγωγής και σε αυτά της Πατρών-Πύργου και του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Αρχικά μιλώντας για την κατάσταση του πρωτογενή τομέα, υποστήριξε πως αξιοποιείται για διαφορετικούς στόχους τη στιγμή που θα έπρεπε η αγροτική παραγωγή να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του λαού και να προσφέρει τέτοιο εισόδημα που να καλύπτει το κόστος παραγωγής των αγροτών.

Ωστόσο, δε θα μπορούσε και να μη σχολιάσει το μείζον ζήτημα της Πατρών-Πύργου, για την οποία μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Ο κόσμος θα πληρώνει ακριβά διόδια για να μετακινείται. Με βάση το σχεδιασμό της κυβέρνησης, η Ολυμπία Οδός θα βάλει λίγα –λιγότερο από το 10% όπως παραδέχθηκε ο υπουργός– και τα υπόλοιπα θα είναι η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τα δημόσια ταμεία αλλά και τις εισπράξεις των διοδίων, πράγμα το οποίο είναι απαράδεκτο στις σημερινές συνθήκες, δηλαδή να υπάρχουν τόσο ακριβά διόδια για δρόμους που θα πρέπει να είχαν γίνει για να μη θρηνούμε καθημερινά θύματα».

Όσον αφορά το θέμα του Κυπαρισσιακού Κόλπου και του Προεδρικού Διατάγματος που υπάρχει για αυτόν, αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας του παραλιακού πλούτου και στη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο σημείο. Συγκεκριμένα, εξήγησε πως για το ζήτημα αυτό παίζονται στο παρασκήνιο μεγάλα συμφέροντα και ένας τέτοιος νόμος δίνει τη δυνατότητα σε περιοχές Natura και υψηλής προστασίας να έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα, γεγονός που όχι μόνο δεν κάνει καλό στο περιβάλλον και την προστασία του, αλλά ουσιαστικά «κλείνει» εκτός τους πολίτες.

Την ανοιχτή συζήτηση προλόγισε ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ, Γιάννης Τεφάνης.

Όλη η επικαιρότητα