Ηλεία

Καράτουλα: Εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα με τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ

Ένα µήνα µετά την δηµοσιοποίηση του θέµατος στην εφ. “ΠΑΤΡΙΣ” συνεχίζει να υφίσταται το «πρόβληµα» µε τους «φουσκωµένους» λογαριασµούς της ∆ΕΗ σε καταναλωτές στο Μουζάκι και άλλα χωριά της περιοχής Καράτουλα.

Παρά την υπόσχεση περί του αντιθέτου από τους αρµόδιους, πελάτες από την περιοχή έλαβαν αυτές τις µέρες νέους λογαριασµούς στους οποίους συµπεριλαµβάνονται ποσά που έχουν ήδη αποδοθεί –µέσω των ΕΛΤΑ- από τους ίδιους!

Αντί τα ποσά αυτά να διαγράφονται από το συνολικό ποσό πληρωµής, εξακολουθούν να υπολογίζονται ως απλήρωτα δηµιουργώντας απροσδιόριστες καταστάσεις που µπορεί να φτάσουν µέχρι και σε «κόψιµο» του ρεύµατος!

Μάλιστα κι ενώ πριν ένα µήνα το θέµα αφορούσε κυρίως το χωριό Μουζάκι, σύµφωνα µε πληροφορίες της εφ. “ΠΑΤΡΙΣ, πλέον έχει γενικευτεί και σε άλλα γειτονικά χωριά. Οι εξηγήσεις που είχαν δοθεί τότε (σ.σ. από τα ΕΛΤΑ, είχε υπάρξει δέσµευση για αναλυτική ανακοίνωση που θα διευθετεί το πρόβληµα), ήταν ότι το πρόβληµα ήταν τεχνικό αφού ποσά που είχαν πληρωθεί σε προηγούµενους λογαριασµούς καταναλωτών δεν είχαν «περάσει» στο αντίστοιχο ηλεκτρονικό σύστηµα της ∆ΕΗ… Οι κάτοικοι της περιοχής είναι εξοργισµένοι διότι ενώ έχουν περάσει πάνω από 3 µήνες που έχουν πληρώσει ποσά από τους τελευταίους λογαριασµούς που έλαβαν στο τέλος του 2017 αυτά δεν έχουν περαστεί στο σύστηµα µε αποτέλεσµα τα ποσά πληρωµής που αναγράφονται στους νέους λογαριασµούς που φτάνουν στα χέρια τους να µην ανταποκρίνονται στην πραγµατικότητα! Πέραν της ανησυχίας που προκαλείται στους πολίτες και δεδοµένης της δύσκολης οικονοµικά πραγµατικότητας που διαβιούν δεν υπάρχει λογική στο να εξακολουθεί να υφίσταται το συγκεκριµένο θέµα… Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της εφ. “ΠΑΤΡΙΣ” οι κάτοικοι πλέον σκέφτονται πολύ σοβαρά να κινηθούν νοµικά προκειµένου να δικαιωθούν…

Όλη η επικαιρότητα