Ηλεία Υγεία

‘Καραβάνι για την υγεία’: Ξεσηκωμός για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας!

Ακούστε το άρθρο

Σε επιφυλακή η Αμαλιάδα μετά την πληροφορία ότι εντός του Ιουνίου θα εισαχθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση της οργάνωσης των Νοσοκομείων, που προβλέπει ενοποίηση Νοσοκομείων, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζεται γενικός ξεσηκωμός καθώς η ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε το  νέο ‘Καραβάνι για την υγεία’ να πραγματοποιηθεί στην Αμαλιάδα την Τετάρτη 28 Ιουνίου.

Χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος, κάλεσε τους φορείς της πόλης στο Νοσοκομείο για μία πρώτη ενημέρωση και ταυτόχρονα για να ξεκινήσει η προετοιμασία έτσι ώστε το ‘Καραβάνι της υγείας’ να δώσει σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να κλείσει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Στη σύσκεψη αυτή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο επικεφαλής της ‘Λαϊκής Συσπείρωσης’ κ. Άγγελος Κολόσακας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης, ο αν. διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιάννης Λέντζας, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας κα Νατάσα Παναγιωτάρα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκος Σαψάλης, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος.

«Ταφόπλακα» για τα μικρά Νοσοκομεία

Ο κ. Μιχαλόπουλος ενημέρωσε αρχικά για το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση της οργάνωσης των Νοσοκομείων και εστίασε στο σημείο που προβλέπει τη διασύνδεση και ενοποίηση των Νοσοκομείων, χαρακτηρίζοντας δυσοίωνα τα όσα προβλέπονται για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Χαρακτήρισε κοροϊδία τον όρο ‘διασύνδεση’, γιατί ήδη ισχύει σχεδόν σε όλα τα Νοσοκομεία, επισημαίνοντας ότι ο στόχος είναι η ενοποίηση και κατ’ επέκταση η υποβάθμιση μίας νοσηλευτικής μονάδας. Στάθηκε και στις υπόλοιπες παραμέτρους που απορρέουν από τα όσα προβλέπονται, σε ότι έχει να κάνει και με τις μετακινήσεις προσωπικού, καθώς και στο γεγονός ότι θα είναι εφικτό να ενοποιηθούν Νοσοκομεία ακόμη και όμορων νομών και μάλιστα με μία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ)!

«Η ενοποίηση σημαίνει ταφόπλακα» είπε χαρακτηριστικά και εν συνεχεία ενημέρωσε για το ‘Καραβάνι της υγείας’ και ζήτησε τη συνδρομή όλων για να επιτύχει η κινητοποίηση. Όπως είπε, η προσυγκέντρωση θα γίνει στην πύλη του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, θα γίνει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και εν συνεχεία θα καταλήξει στον κόμβο Παπακασελά, όπου και θα γίνει αποκλεισμός της εθνικής οδού, με κεντρικό σύνθημα τη μη ενοποίηση Νοσοκομείων. Στο ‘Καραβάνι’ εκτός από τους κατοίκους της Αμαλιάδας και της Ηλείας και φυσικά την ΠΟΕΔΗΝ, θα συμμετέχουν και από τα υπόλοιπα διασυνδεόμενα Νοσοκομεία.

Θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι θα τεθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας προκειμένου να συζητηθεί, παρουσία και του προέδρου του Σωματείου εργαζομένων, για να ληφθούν αποφάσεις και μάλιστα πρότεινε να υπάρξει και συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας με αφορμή το σχέδιο νόμου.

Από την πλευρά του ο κ. Τσαούσης υποστήριξε ότι ο δήμος είναι αυτός που πρέπει να εκπροσωπεί την πόλη, τονίζοντας ότι το Νοσοκομείο ανήκει στην πόλη, ενώ στηλίτευσε τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου, δηλαδή με μία ΚΥΑ να κλείνει όποτε θέλει ένας Υπουργός ένα Νοσοκομείο.

Η κα Παναγιωτάρα τόνισε ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά, γιατί αφορά όλη την χώρα και οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν να υπάρξουν και άλλες συναντήσεις εν όψει της προετοιμασίας της κινητοποίησης και φυσικά επαγρύπνηση εν όψει της εισαγωγής του σχεδίου νόμου προς συζήτηση στη Βουλή.

Όλη η επικαιρότητα