Ηλεία

Φωτιά σε γεωργική έκταση σην περιοχή Μάρμαρα Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Αγροικίες και ζώα κινδύνεψαν από την φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στον οικισμό «Μάρμαρα», που βρίσκεται μεταξύ Αμαλιάδας και Καρδαμά, με τους κατοίκους έντρομους να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις φλόγες, που λόγω των δυνατών ανέμων έφταναν απειλητικά στις περιουσίες τους.

Η πυρκαγιά, τελικά έκαψε περίπου 3 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων, ένα θερμοκήπιο με μπάλες σανού,  βάτα και ξηρά χόρτα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας ήταν άμεση. Στο σημείο έφτασαν 5 πυροσβεστικά οχήματα με επικεφαλής την διοικητή της Π.Υ. Αμαλιάδας Επιπυραγό κ. Κων/νο Χριπάτσιο, καθώς και ένα όχημα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ήλιδας.

Ήδη, οι κάτοικοι του οικισμού με κάθε μέσο είχαν ξεκινήσει τις προσπάθειες να ανακόψουν την φωτιά, που έφτανε γρήγορα από την μια περιουσία στην άλλη, καίγοντας κυρίως ελαιόδεντρα και ξηρά χόρτα.

Σε ένα σημείο μάλιστα, εκεί που κάηκε η εγκατάσταση με το σανό, υπήρχε στάβλος και κινδύνεψαν και τα ζώα που υπήρχαν εκεί. Ωστόσο, γρήγορα έφτασαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και ξεκίνησαν την κατάσβεση της φωτιάς, που λόγω του δυνατού αέρα είχε αρχίσει να γίνεται ανεξέλεγκτη. Οι καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με κάποιες περιουσίες που ήταν περιφραγμένες και κλειδωμένες, δυσχέρανε το έργο της κατάσβεσης.

Κάποιοι από τους οικιστές εικάζουν ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ένα σημείο παράλληλα της σιδηροδρομικής γραμμής, όπου πετιούνται σκουπίδια, ενώ κάποιοι άλλοι μιλούν για εμπρηστική ενέργεια.

Όλη η επικαιρότητα