Κόσμος

Καρέ-καρέ η πορεία του ενόπλου που σκόρπισε τον τρόμο στον Καναδά (VIDEO)

kare-kare_i_poreia_toy_enoploy_poy_skorpise_ton_tromo_ston_kanada.jpg
Ακούστε το άρθρο

Καρέ-καρέ κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας την πορεία του 32χρονου Μικέλ Ζεά-Μπιμπό, ο οποίος έπεσε τελικά νεκρός μέσα στο κοινοβούλιο της Οτάβα.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία καταγράφεται η στιγμή που ο Ζεά-Μπιμπό φτάνει με το αυτοκίνητό του μπροστά από το μνημείο των πεσόντων.

Όσοι εκείνη την στιγμή βρίσκονται στον χώρο σπεύδουν να κρυφτούν βλέποντας τον 32χρονο να κρατά όπλο.

Στη συνέχεια ο Μπιμπό εμφανίζεται να κλέβει ένα δεύτερο αυτοκίνητο, να φτάνει μπροστά στο κοινοβούλιο εκεί όπου έπεσε τελικά νεκρός από τα πυρά του φρούραρχου της Βουλής.

Ήταν έτοιμος να ταξιδέψει στη Συρία

Σχέδια για να ταξιδέψει στη Συρία είχε ο Μικέλ Ζέα-Μπιμπό, ο δράστης της επίθεσης που συγκλόνισε την Τετάρτη τον Καναδά. Την αποκάλυψη αυτή έκανε την Πέμπτη η αστυνομίας της Οτάβα με εκπρόσωπό της να λέει ότι ο 32χρονος είχε ήδη υποβάλει αίτηση για έκδοση διαβατηρίου.

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης (τοπική ώρα) ο Μπιμπό δεν ανήκε στην ομάδα των 90 ατόμων που θεωρούνταν «υψηλού ρίσκου» και βρίσκονταν υπό παρακολούθηση.

Η αστυνομία της Οτάβα, τέλος, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία για σύνδεση της επίθεσης της Τετάρτης με την επίθεση ενός 25χρονου Ισλαμιστή που τραυμάτισε δύο καναδούς στρατιώτες την Τρίτη.

www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα