Ελλάδα

Καρέ καρέ μέσα από καταθέσεις το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στην Έμμα

Ήταν μόλις 21 ετών… Με όνειρα για τη ζωή... Τα όνειρα αυτά κόπηκαν για την Έμμα στις 22 Νοεμβρίου.
Ακούστε το άρθρο

Ήταν μόλις 21 ετών… Με όνειρα για τη ζωή… Τα όνειρα αυτά κόπηκαν για την Έμμα στις 22 Νοεμβρίου. Το ρολόι έδειχνε 01.20 μετά τα μεσάνυχτα… Η Έμμα άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο  στην οδό Εγνατίας κοντά στην Καμάρα Θεσσαλονίκης. Ένας 26χρονος οδηγός έπεσε πάνω της  και την τραυμάτισε βαρύτατα. Το κορίτσι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε. Εκείνη έσβησε αλλά ταυτόχρονα «ζει « καθώς τα όργανά της μεταμοσχεύθηκαν σε βαριά ασθενείς.

«Πονάω πολύ …θέλω το παιδί μου πίσω» μου είπε η μητέρα της. Η Κέλλυ Καμπάκη ζητά απαντήσεις .Γιατί έχασε το παιδί της.

«Ήταν ένα φωτεινό παιδί. Ένα παιδί γεμάτο όνειρα, ένα παιδί γεμάτο ενέργεια. Γιατί αυτός ο ασυνείδητος οδηγός να βρίσκεται μέσα σε αυτήν την χώρα. Γιατί ;»

«Αν δεν είχε πάρει αυτή την επιπόλαιη απόφαση …»

Ο 26χρονος την χτύπησε και την εγκατέλειψε ..Η εφημερίδα Πατρίς σας αποκαλύπτει μέσα από τις καταθέσεις καρέ καρέ πως έγινε το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στην άτυχη φοιτήτρια .

Οι αρχές από την αρχή αναζητούσαν τον οδηγό ..Εκείνος παραδόθηκε ώρες αργότερα και ισχυρίζεται στις αρχές ούτε λίγο ούτε πολύ ότι φταίει και το ..κορίτσι .Υποστηρίζει ότι κινείται με μικρή ταχύτητα  όταν :

«Ξαφνικά αντιλαμβάνομαι την κοπέλα να διέρχεται μπροστά από το όχημά μου  και να κινείται προς το ύψος της διαχωριστικής – των δύο κατευθύνσεων κυκλοφορίας –  γραμμής. Το θύμα ατυχώς προσπάθησε να διασχίσει κάθετα την οδό από δεξιά μου ενώ στα τριάντα μέτρα περίπου είχε διάβαση πεζών .Κινούνταν επικίνδυνα  από το μνημείο προς την κατεύθυνση της θάλασσας σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση ενώ μάλιστα είχε δει το όχημα που ερχόταν σε ευθεία πορεία στην κίνησή του .Η κίνησή της ήταν αιφνίδια για εμένα που την αντιλήφθηκα τελευταία στιγμή .Αν δεν είχε πάρει  αυτή την επιπόλαιη απόφαση ,τίποτα από όσα συνέβησαν περαιτέρω δεν θα είχε συμβεί  και αυτό πραγματικά  βασανίζει τη σκέψη μου .Βλέποντας την απότομη και εντελώς αιφνίδια αυτή κίνησή της ενστικτωδώς αντέδρασα πατώντας φρένο κάνοντας αποφευκτικό ελιγμό προς τα αριστερά για να μην πέσω επάνω της .Δυστυχώς δεν κατέστη αυτό εφικτό με συνέπεια να προσκρούσει  στην δεξιά πλευρά  του οχήματος .Στην προσπάθειά μου να αποφύγω την κοπέλα και η απότομη κίνηση του τιμονιού  προς τα αριστερά με το ταυτόχρονο φρενάρισμα είχε ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να πλαγιολισθήσει ,να εκτραπεί  τελικά στο αντίθετο ρεύμα  και να προσκρούσει στα σταθμευμένα αυτοκίνητα.»

Ο οδηγός  σε κάθε λέξη του τονίζει ότι δεν φταίει εκείνος και φθάνει στο σημείο να  «δείχνει «…τα ελαστικά του αυτοκινήτου:

«Αν είχα την υψηλή ταχύτητα η έκταση των ζημιών  στα σταθμευμένα αυτοκίνητα και στο δικό μου φυσικά  θα ήταν πολύ μεγαλύτερη  κατά την κοινή λογική .Στην απώλεια του ελέγχου και την πλαγιολίσθηση  του οχήματος συνετέλεσε πιθανώς και η κατάσταση των πίσω ελαστικών που δεν ήταν η πρέπουσα .Με τον κρότο από την πρόσκρουση βγήκαν πολίτες στο σημείο και γνώριζα ότι θα συνδράμουν το θύμα . Προκύπτει από υλικό  ότι το ΕΚΑΒ προσήλθε άμεσα μέσα σε λίγα λεπτά και παρέλαβε την κοπέλα .Φοβήθηκα καθώς στερούμαι νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα και έντρομος από το σοκ πήρα τη λάθος απόφαση και έφυγα από το σημείο .Δυστυχώς ήταν η «κακιά στιγμή « για μένα καθώς έτυχε να περάσω την ίδια ώρα που το θύμα αποφάσισε να διασχίσει το οδόστρωμα τόσο ξαφνικά και απρόσμενα .Δεν ήθελα να συμβεί το ατύχημα και είμαι και εγώ εξίσου συγκλονισμένος. Δεν ξέρω τι άλλο μπορούσα να πράξω για να μην είχε συμβεί το κακό .Φρονώ ότι ενήργησα  με όση επιμέλεια και προσοχή μπορούσα να έχω ..Όλα εξελίχθηκαν με κινηματογραφική ταχύτητα και με απίστευτη ένταση στην κακιά αυτή στιγμή .Προσπάθησα να αποφύγω το θύμα .Θεωρώ ότι έφερε ένα βαθμό υπαιτιότητας  αφού διέσχισε μία κεντρική οδό  με πλάτος 23 μέτρων από αφύλακτο σημείο .Αιφνιδιάστηκα απόλυτα .Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αγνόησε το όχημά μου που ήταν ορατό σε ευθεία πορεία .»

Η κατάθεση που «καίει» τον 26χρονο

Στο ίδιο αυτοκίνητο ήταν ως συνεπιβάτης και μια 19χρονη η οποία καίει τον 26χρονο:

«Λίγο πριν φθάσουμε στην Καμάρα ένιωσα περισσότερο πως κάτι δεν πήγαινε καλά καθώς ο οδηγός κινήθηκε απότομα και ταυτόχρονα το αυτοκίνητο άρχισε να διολισθαίνει προς τα αριστερά δηλαδή προς την αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας γεγονός περίεργο .Αντανακλαστικά σήκωσα τα μάτια μου από το κινητό μου (όπου «χάζευα « στο facebook  και είδα ξαφνικά μπροστά στο αυτοκίνητο μία κοπέλα η οποία διέσχιζε κάθετα την Εγνατία οδό από δεξιά προς τα αριστερά σε σχέση με την κατεύθυνσή μας και σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση πεζών.

Στην προσπάθειά του να αποφύγει την σύγκρουση μαζί της  ο οδηγός  φρέναρε απότομα και έκανε τον ελιγμό που ένιωσα πριν κλάσματα δευτερολέπτου  προς τα αριστερά  και να εισέλθει πράγματι στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Δυστυχώς η σύγκρουση με την κοπέλα  ήταν αδύνατο να αποφευχθεί  .Η κοπέλα έπεσε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου από την πλευρά του συνοδηγού και μετά στο έδαφος. Σοκαρίστηκα τα έχασα δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι είχε συμβεί.

Στη συνέχεια προς μεγάλη μου έκπληξη και δυσφορία ο οδηγός έβαλε ταχύτητα και έφυγε με πορεία  προς την οδό Ιασωνίδου. Όταν  άρχισα να συνέρχομαι από το σοκ άρχισα να φωνάζω σχεδόν υστερικά προς τον οδηγό ότι πρέπει να γυρίσουμε πίσω  και ήθελα να αποβιβαστώ από το αυτοκίνητο .»

«Έβαλε όπισθεν και την ξαναπάτησε…»

Μια γυναίκα  που περπατούσε στην περιοχή περιγράφει πως έφυγε ο οδηγός από το σημείο:

«Την ώρα που πλησίαζα στην Καμάρα ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα  ,σαν τρακάρισμα από την οδό Εγνατία μέχρι να αντιληφθώ τι έχει συμβεί  είδα ένα αυτοκίνητο σκούρου χρώματος να κινείται στην οδό Εγνατία  αρχικά αντίθετα στο ρεύμα προς ανατολικά και στην συνέχεια ενεργώντας σπινιαρισμένα και οδηγώντας  γρήγορα και επικίνδυνα να εισέρχεται  στο ρεύμα προς δυτικά της οδού Εγνατίας .»

Ένας άλλος άντρας  που είχε βγει για περίπατο περιγράφει:

«Άκουσα ένα μπαμ και ένα φρενάρισμα αμέσως γύρισα το βλέμμα μου  και είδα  ένα αυτοκίνητο να έχει χτυπήσει μία κοπέλα  και να έχει τιναχτεί στον αέρα. Εν συνεχεία ο οδηγός του αυτοκινήτου  προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα έβαλε όπισθεν πάτησε για ακόμη μία φορά  την κοπέλα που ήταν πεσμένη στο οδόστρωμα και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα  κατευθυνόμενος προς Δυτικά .»

Η υπόθεση ακόμα δεν έχει κλείσει και έχουν ορισθεί πραγματογνώμονες για την κατάσταση του αυτοκινήτου και όχι μόνο. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ καθώς παραδόθηκε πολύ μετά από τη στιγμή που έγινε το δυστύχημα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Έμμας, Νίκος Ρουσσόπουλος δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς»:

«ο κατηγορούμενος μπήκε στο αντίθετο ρεύμα πολύ πριν  χτυπήσει την άτυχη Έμμα . Ένα σημείο που πρέπει να διερευνηθεί είναι πως βρέθηκε το αυτοκίνητο .Σε έναν γκρεμό ουσιαστικά στο οποίο φαίνεται ότι και πάλι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχασε τον έλεγχο .Το άλλο σημείο επίσης είναι ότι πρόκειται για ένα φτιαγμένο αυτοκίνητο .Αυτόπτες μάρτυρες καταθέτουν ότι ακούνε τα σπινιαρίσματα  και το θόρυβο που έκανε ο κινητήρας .Αυτός ο άνθρωπος βγήκε εκείνο το βράδυ για να σκοτώσει .»

Όλη η επικαιρότητα