Ηλεία

Καρκίνος Μαστού: Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση – Σημαντική εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Λεχαινών

Ακούστε το άρθρο

Στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης και πρόληψης το Κέντρο Κοινότητας-Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης πραγματοποιεί σήμερα στις 11 το πρωί στο ΚΑΠΗ Λεχαινών ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Νομού Αχαϊας «Άλμα Ζωής».

Ο δήμαρχος  κ. Ναμπίλ Μοράντ δήλωσε: “Είναι μια πολύ σημαντική δράση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού που γίνεται  στα πλαίσια των πολλαπλών δράσεων του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου μας , το όποιο πρωτοπορεί και πάλι και είναι πάντοτε κοντά στους δημότες μας που έχουν προβλήματα και σε όλες τις ευπαθείς ομάδες.

Η δράση αυτή αναφέρεται σε ένα σημαντικό πρόβλημα της εποχής μας και πιστεύουμε ότι θα έχει συμμετοχή και ανταπόκριση από τις γυναίκες του Δήμου μας

Ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης είναι πάντοτε κοντά στους Δημότες του και κάνει κάθε προσπάθεια να τους ανακουφίσει και να τους προσφέρει προστασία σε όλα τα επίπεδα της ζωής τους”

Και δωρεάν μαστογραφίες

Σύμφωνα με τον κ. αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Μίγκο, στη συνέντευξη που παραχωρήθηκε χθες με αφορμή την σπουδαία αυτή εκδήλωση, «στόχος της ενημέρωσης είναι κάθε γυναίκα της περιοχής να πληροφορηθεί για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και να ενθαρρυνθεί να κάνει τακτικούς ελέγχους»

Από την πλευρά της η κ. Ελένη Παπά, Κοινωνική Λειτουργός του ΚΚ του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Στην σημαντική αυτή εκδήλωση θα μιλήσουν ο κ. Απόλλωνας Ζυγομαλάς γενικός χειρουργός για την «Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού», η κ. Γεωργία Πανίτσα ψυχολόγος «τι μας αποτρέπει από τον απαραίτητο προληπτικό έλεγχο» και η κ. Άννα Γουρζή εκπαιδευμένη Εθελόντρια και Μέλος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής», νομου Αχαϊας με θέμα την προσωπική της εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού». Στο τέλος πραγματοποιηθεί δωρεάν κλινική εξέταση μαστού στις γυναίκες από τον γιατρό κ. Ζυγομαλά. Επίσης έχουν εξασφαλιστεί με χορηγίες 15 δωρεάν μαστογραφίες για όσες γυναίκες χρειαστεί από την Μαγνητική Πατρών στον Πύργο, τον Χρόνη Αριστομένη ακτινοδιαγνωστικό ιατρείο στα Λεχαινά, την Μάντζιου Ευτέρπη ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο Γαστούνη, και την Θαλασσινού Μαρία ακτινολογικό Εργαστήριο στην Αμαλιάδα»

Όλη η επικαιρότητα