Ηλεία Πολιτισμός

Καρναβάλι στην Αμαλιάδα: Φωτογραφίες και βίντεο από την παρέλαση

Ακούστε το άρθρο

Στην φετινή παρέλαση έλαβαν μέρος περισσότερα από 15 γκρουπ Καρναβαλιστών, καθώς και τα καρναβαλικά άρματα που δημιούργησαν και εφέτος με πολύ μεράκι οι εθελοντές που συμμετέχουν στην καρναβαλική οργανωτική επιτροπή.

Η μεγάλη ώρα έφθασε για το Καρναβάλι του δήμου Ήλιδας και χθες στις 4 το απόγευμα ξεκίνησε η κεντρική παρέλαση του Καρναβαλιού στην Αμαλιάδα με τίτλο: «Αποκριές στην Αμαλιάδα 2018».

Στην φετινή παρέλαση λαμβάνουν μέρος περισσότερα από 15 γκρουπ Καρναβαλιστών, καθώς και τα καρναβαλικά άρματα που δημιούργησαν και εφέτος με πολύ μεράκι οι εθελοντές που συμμετέχουν στην καρναβαλική οργανωτική επιτροπή.

Η προσυγκέντρωση των καρναβαλιστών έχει οριστεί στην πλατεία Ανεμομύλου στις 15:15, ενώ η πορεία που ακολούθησαν είναι κατά μήκος των οδών Αρχαίας Ήλιδος και της Ερμού, από τον Ανεμόμυλο έως την πλατείας Δημοκρατίας (Μεταξά) στο κέντρο της Αμαλιάδας.

Λίγη ώρα μετά το τέλος της παρέλασης, στις 7:30 το απόγευμα ξεκίνησε στην πλατεία Αγίου Αθανασίου το μεγάλο πάρτι του φετινού καρναβαλιού, όπου σε λάτιν ρυθμούς και καρναβαλικές μελωδίες έβαλαν το κοινό οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας «Ήλιδα 91,1».

Στις 8:00 ακριβώς ο βασιλιάς καρνάβαλος του 2018 παραδόθηκε στην πυρά μέσα σε πλήθος πυροτεχνημάτων, ενώ ο Δήμαρχος Ήλιδας θα δώσει το σύνθημα για το Καρναβάλι Αμαλιάδας του 2019.

Στο πλαίσιο των Αποκριάτικων εκδηλώσεων σήμερα ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Ρίζες», αναβιώνει παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι στην συμβολή των οδών Πύρρωνος και Οινομάου στην Αμαλιάδα.

Τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα θα γιορταστούν όπως κάθε χρόνο στην πλατεία της Κουρούτας, με παραδοσιακά σαρακοστιανά, μουσική και χορό. Θα λάβουν μέρος το χορευτικό του δήμου Ήλιδας και οι πολιτιστικοί σύλλογοι ‘Η Αστρινιά’ και ‘Έλισσα’.

Δείτε βίντεο:

Όλη η επικαιρότητα