Ηλεία

Καρναβαλική παρέλαση Πύργου: 48 πληρώματα – 4000 καρναβαλιστές

Συναυλία με Cubaneros και Banda Morena.
Ακούστε το άρθρο

Μόλις μία εβδομάδα περίπου, πριν την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που διοργανώνει ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, κι οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Με τουλάχιστον 48 πληρώματα και 4000 καρναβαλιστές, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου όλος ο Πύργος θα ζωντανέψει στους ρυθμούς της Αποκριάς!

Με 20 παιδικά γκρουπ όλων των ηλικιών που απαρτίζονται από: ΚΔΑΠμεΑ, Παιδικούς σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, ΚΔΑΠ, Φροντιστήρια ξένων γλωσσών, 17 γκρουπ ιδιωτών, 4 γκρουπ Πολιτιστικών συλλόγων, 3 Αθλητικών σωματείων και 4 Σχολών χορού, εμπλουτίζεται η καρναβαλική παρέλαση. Φέτος για πρώτη φορά, τουλάχιστον 14 άρματα θα κάνουν την εμφάνισή τους που θα συνοδεύουν μέρος των πληρωμάτων.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την οδό Μανωλοπούλου (στο ύψος του παλιού Νοσοκομείου) και θα ολοκληρωθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης μέσω των οδών Μανωλοπούλου – Πατρών – Κολοκοτρώνη.

Ήδη τα πληρώματα ετοιμάζονται πυρετωδώς και οι Πυργιώτες κάθε ηλικίας θα δώσουν και πάλι το παρών στην παρέλαση που υλοποιείται και οργανώνεται με πολλή προσοχή, μεράκι και αγάπη για το θεσμό. Η εύστοχη σάτιρα, η φαντασία, η ανατροπή και η ευρεσιτεχνία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του φετινού καρναβαλιού!

*Μετά το τέλος της παρέλασης ο αποκριάτικος ρυθμός θα συνεχιστεί με δύο γνωστά και πολύ αγαπημένα γκρουπ. Οι Cubaneros και η Banda Morena  θα πάρουν τη σκυτάλη και θα παρασύρουν μικρούς και μεγάλους στο πιο ρυθμικό πάρτι.

-Το πλήρες πρόγραμμα της παρέλασης, η ονομασίες και η σειρά των πληρωμάτων όπως και το υπόλοιπο πρόγραμμα των Αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Πύργου, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

– Ο Δήμος Πύργου και ο ΔΟΠΠ ενημερώνουν το κοινό, πως η συμμετοχή όλων των πληρωμάτων στην καρναβαλική παρέλαση είναι ΔΩΡΕΑΝ. Οι συμμετέχοντες επιβαρύνονται μόνο με την προμήθεια ή κατασκευή της στολής τους, κατ’ επιλογή τους όπως έχουν συνεννοηθεί με τους επικεφαλής των πληρωμάτων.

Όλη η επικαιρότητα