Ελλάδα

Κάρολος-Καμίλα: Τα Red Arrows έσκισαν τους αιθέρες προς τιμήν του Μπαλταδώρου

Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρίγκηπα της Ουαλίας, Καρόλου στη χώρα μας, που συνεχίστηκε σήμερα για δεύτερη μέρα, το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε αεροπορική επίδειξη στο Φλοίσβο στο Παλαιό Φάληρο με διέλευση ενός αεροσκάφους Μ–2000-5 το οποίο ακολούθησαν εννέα αεροσκάφη BAE HAWKS του ακροβατικού σμήνους των περιβόητων Red Arrows.

Η επίδειξη αφιερώθηκε στη μνήμη του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου. Όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter Red Arrows, τα αεροσκάφη της Βασιλικής Αεροπορίας της Αγγλίας σχημάτισαν την ελληνική σημαία.

Τα Red Arrows έσκισαν τους αιθέρες προς τιμήν του Μπαλταδώρου
Τα Red Arrows έσκισαν τους αιθέρες προς τιμήν του Μπαλταδώρου  TWITTER

Σημειώνεται ότι οι πιλότοι των Red Arrows βρίσκονται εδώ και μέρες στην 114 πτέρυγα μάχης στην Τανάγρα, όπου πραγματοποιούν μέρος της εαρινής τους εκπαίδευσης. Η εκπαίδευσή τους στην Τανάγρα γίνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Ακόμη ένα καρέ από τη Eurokinissi:

Επίσκεψη του Πρίγκηπα Καρόλου στην τριήρη
Επίσκεψη του Πρίγκηπα Καρόλου στην τριήρη “Ολυμπιάς”  EUROKINISSI

Τα RED ARROWS πετούν εδώ και μισό αιώνα και έχουν κάνει πάνω από 4.700 αεροπορικές επιδείξεις, σε περισσότερες από 56 χώρες παγκοσμίως.

Πολύ σημαντικός και ο ρόλος των τεχνικών των αεροσκαφών που συνεργάζονται άψογα με τους πιλότους και πολλές φορές πετούν κι εκείνοι από την πίσω θέση του κόκκινου αεροσκάφους, τύπου HAWK.

Οι πιλότοι των REDS πετούν μάξιμουμ τρία χρόνια με το ακροβατικό τιμ και μετά ξαναγυρίζουν στις πολεμικές μοίρες της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα Red Arrows έσκισαν τους αιθέρες προς τιμήν του Μπαλταδώρου
Τα Red Arrows έσκισαν τους αιθέρες προς τιμήν του Μπαλταδώρου  TWITTER

Από το 1966 και μετά, η Red Arrows αποτελείται από 9μελές πλήρωμα. Ο κάθε χειριστής, που επιλέγεται με πολύ αυστηρά κριτήρια, θα πρέπει να έχει συμμετάσχει σε τουλάχιστον έναν κύκλο αποστολών στην πρώτη γραμμή της μάχης με πολεμικό αεροπλάνο, ενός εκ των Tornado, Harrier ή Jaguar, να έχει βαθμολογηθεί με βαθμό άνω του μετρίου και να έχει περισσότερες από 1.500 ώρες πτήσεις. Ακόμη δε κάποιος και αν πληροί τα κριτήρια αυτά, θα είναι δύσκολο να επιλεγεί καθώς κάθε χρόνο υπάρχουν περίπου 40 αιτήσεις. Ο πιλότος μένει στην ομάδα για τρία χρόνια. Η ομάδα δεν έχει αναπληρωματικό πιλότο και αν κάποιος δεν μπορεί να πετάξει, η επίδειξη γίνεται με οκτώ πιλότους.

Το αεροπλάνο των επιδείξεων είναι τύπου BAE Hawk. Έχει άνοιγμα φτερών 9.39 μέτρα, μήκος 11.85 μέτρα και ύψος 4 μέτρα. Η ταχύτητά του σε επίπεδο θαλάσσης είναι περίπου 1.000 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το μέγιστος ύψος, που μπορεί να επιχειρήσει είναι 40.000 πόδια, δηλαδή 15.900 μέτρα.

Η κάθε επίδειξη έχει διάρκεια 22 λεπτά και περιλαμβάνει συνολικά 23 φιγούρες.

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα