Ελλάδα Πολιτική

Κάρολος και Καμίλα: Όλα έτοιμα για την πριγκιπική υποδοχή

Ακούστε το άρθρο

Παρά το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Κάρολος δεν είναι αρχηγός κράτους, στο Προεδρικό Μέγαρο προετοιμάζονται πυρετωδώς με όλες τις τυπικότητες και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να είναι όλα άψογα την Τετάρτη όταν θα φτάσει ο υψηλός προσκεκλημένος στην Αθήνα.

Το κόκκινο χαλί δεν θα στηθεί στην Ηρώδου Αττικού, ωστόσο θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ενώ στην αίθουσα διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης αναμένονται από τη Γαλλία όπου θα έχουν πραγματοποιήσει προηγουμένως επίσημη επίσκεψη.

Θα έχουν συνάντηση και με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την Πέμπτη το πρωί.

Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει κατάθεση στεφάνου στο Συμμαχικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο του Φαλήρου, επιθεώρηση στην ακταιωρό της Βρετανικής Συνοριακής Δύναμης στον Πειραιά η οποία συνεργάζεται με το ελληνικό Λιμενικό Σώμα σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο , επίσκεψη στο θωρηκτό Αβέρωφ αλλά και στην τριήρη «Ολυμπιάς» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η Καμίλα θα ξεναγηθεί στο μουσείο Μπενάκη από την σύζυγο του πρωθυπουργού αλλά και στη Μονή Καισαριανής.

Το πριγκιπικό ζεύγος θα επισκεφτεί ακόμη το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε εκδήλωση του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή ο Κάρολος και η Καμίλα θα αναχωρήσουν για την Κρήτη προκειμένου να θαυμάσουν τις αρχαιότητες της Κνωσού και να επισκεφτούν τη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή.

Μπορεί η επίσκεψη του γαλαζοαίματου ζεύγους στην Αθήνα να άργησε αρκετά χρόνια, όμως θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως διαφήμιση για τη χώρα μας αφού θα το συνοδεύουν εκατοντάδες δημοσιογράφοι από τη Μεγάλη Βρετανία. Και ίσως επιστρέφοντας στη χώρα τους και έχοντας πάρει μια καλή γεύση από την ελληνική φιλοξενία και δη την κρητική, να προτείνουν στους μελλόνυμφους πρίγκιπα Χάρι και Μεγκαν να περάσουν εδώ τον μήνα του μέλητος.

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα