Πολιτική

Καστανίδης για απώλεια έδρας στην Θεσσαλονίκη: Προσωπική προσβολή, οι επιλογές είναι του Ανδρουλάκη

"Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται"
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη δυσαρέσκειά του έδειξε το Χάρης Καστανίδης για το ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης κράτησε την έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης (όπως κάθε πολιτικός αρχηγός) είχε δικαίωμα να είναι επικεφαλής ψηφοδελτίου σε 3 εκλογικές περιφέρειες, και μια από αυτές είναι η Α’ Θεσσαλονίκης όπου ήταν υποψήφιος και ο Χάρης Καστανίδης.

Ο κ. Καστανίδης ήταν πρώτος σε σταυρούς και το ΠΑΣΟΚ εκεί έβγαλε μια έδρα. Το ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης λοιπόν κράτησε εκεί την έδρα (και όχι σε κάποια από τις άλλες 2 περιοχές που ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου), σημαίνει πως ο Χάρης Καστανίδης μένει εκτός Βουλής.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει την απόφαση «προσωπική προσβολή», αλλά τονίζει πως έτσι κι αλλιώς δεν έχει καμία σημασία αφού η Βουλή αυτή θα διαλυθεί αμέσως για να οδηγηθούμε δε δεύτερες εκλογές.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο.

Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται.

Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως.

Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου.

Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια.

Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη».

Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα