Ηλεία

Καστρινός: «Εγώ δεν κλείνω το σχολείο» – Δράσεις μόνο στο προαύλιο σήμερα και την Δευτέρα

Ακούστε το άρθρο

Με μικροεντάσεις  και στη σκιά της δήλωσης του υφυπουργού Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη διεξήχθη  η χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Πηνειού Αλέξη Καστρινού με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού Σχολείου Γαστούνης με θέμα το αν θα κλείσει ή όχι το σχολείο εξαιτίας των σημαντικών βλαβών που έχει διαπιστωθεί στον  φέροντα οργανισμό.

Αργά το βράδυ ο Σύλλογος Γονέων με την σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων αποφάσισε σήμερα Παρασκευή και την Δευτέρα, εν αναμονή του πορίσματος να γίνουν δράσεις στο προαύλιο του σχολείου και όχι μαθήματα στις αίθουσες.

Ξεκάθαρη θέση

«Εγώ ως δήμαρχος δεν κλείνω το σχολείο. Θα περιμένω μέχρι την Δευτέρα οπότε ίσως τότε να αναθεωρήσω την απόφασή μου. Το τι θα κάνετε εσείς ως Σύλλογος Γονέων, ως δάσκαλοι είναι δικό σας θέμα», ήταν η ξεκάθαρη θέση του δημάρχου ο οποίος σήμερα στη συνεδρίαση του ΔΣ θα ζητήσει έγκριση χρηματοδότησης για εργαστηριακό έλεγχο του σχολικού κτιρίου ενώ σε παράλληλο χρόνο ο Καστρινός δίνει αγώνα για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την θωράκιση του ηλικίας 40 ετών σχολείου. Επίσης εκτίμησε ότι η δήλωση του κ. Μπαξεβανάκη ότι δεν είναι ασφαλές το κτίριο ήταν βιαστική αφού δεν υπάρχει ακόμη πόρισμα από την ΚτΥπ ΑΕ.

Τα σενάρια

Στην συνάντηση παρών ήταν ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Ζεύλας ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο της μετεγκατάστασης του σχολείου. Αν τελικά το σχολείο οδηγηθεί σύμφωνα με το πόρισμα των τεχνικών της ΚτΥΠ ΑΕ σε προσωρινό κλείσιμο οι μαθητές θα συνεχίουν να φοιτούν μέχρι τέλος της σχολικής χρονιάς ως ενιαίο σχολείο στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Γαστούνης. Η άλλη λύση σύμφωνα με τον κ. Ζεύλα που απορρίφθηκε από Σύλλογο Γονέων και Σύλλογο Διδασκόντων είναι να μοιραστούν οι μαθητές μεταξύ του 1ου και 3ου Δημοτικού. Στην περίπτωση μετεγκατάστασης το σχολείο θα λειτουργεί από τις 2 έως τις 18.30

«Να κλείσει»

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Νίκος Κλάδης στην τοποθέτησή του ήταν υπέρ του να κλείσει το δημοτικό αφού σύμφωνα με όσα άκουσε από τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της ΚτΥΠ ΑΕ «οι ζημιές είναι σοβαρές», ενώ διαφώνησε με την επίσκεψη του δημάρχου την περασμένη Δευτέρα στο σχολείο όπου ανακοίνωσε στους μαθητές το ενδεχόμενο να κλείσει το σχολείο.

Παρούσα και η διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Νίκη Κοκκαλιάρη η οποία αναφέρθηκε σε τεχνικά θέματα, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σάκης Γεωργακόπουλος ο οποίος στην τοποθέτησή του ήταν αρνητικός στο να κλείσει το σχολείο, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος κ. Σπύρος Βασιλείου που είπε πως θα έπρεπε να είχε κλείσει τρεις μέρες το σχολείο και να ασκηθούν πιέσεις προς την ΚτΥΠ ΑΕ ώστε να εκδοθεί άμεσα το πόρισμα. Παρόντες ήταν επίσης ο πρώην διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος, αντιδήμαρχοι,  δημοτικοί σύμβουλοι και δεκάδες γονείς.

Όλη η επικαιρότητα