Ηλεία

Κάστρο: 1 διάρρηξη, 3 απόπειρες και… ένας πυροβολισμός

Ακούστε το άρθρο

Το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Κάστρο, οι κάτοικοι βίωσαν άσχημες καταστάσεις με ομάδα(;) θρασύτατων διαρρηκτών που έκανε «βόλτες» στο χωριό και άνοιγε ή επιχειρούσε να ανοίξει καταστήματα, σπίτια και αυτοκίνητα.

Οι κάτοικοι αναστατωμένοι κλειδαμπαρώθηκαν, κάποιοι παρέμειναν ξάγρυπνοι και φρουρούσαν τις περιουσίες τους, ενώ κάποιος που άκουσε θόρυβο στον κήπο, πυροβόλησε στον αέρα με την κυνηγετική του καραμπίνα.

Περιπολίες κατοίκων ή security

Όπως δήλωσε στην «Πατρίς» ο πρόεδρος της ΤΚ κ. Χαράλαμπος Χαραλαμπόπουλος, «μετά τις συχνές απόπειρες διαρρήξεων αλλά και τις διαρρήξεις γιατί πριν από 10 μέρες είχαν ανοίξει σπίτια και πήραν χρήματα και χρυσαφικά, σκεφτόμαστε τα βράδια ομάδες ανδρών να κάνουν περιπολίες στους δρόμους του Κάστρου ή να αναθέσουμε την φύλαξη του χωριού σε εταιρία security»

Η  διάρρηξη: Τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Νοεμβρίου έγινε διάρρηξη στο οπωροπωλείο του κ.Δημήτρη Λευκαδίτη το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, ακριβώς απέναντι από το Κοινοτικό κατάστημα, στην πλατεία..

Οι δράστες, παραβίασαν την πόρτα του καταστήματος και του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και κάποια από τα προϊόντα του καταστήματος.

1η απόπειρα διάρρηξης: Την ίδια ημέρα λίγο πριν τις 8.00 το πρωί, άγνωστοι δράστες, πιθανότατα οι ίδιοι, αποπειράθηκαν να κλέψουν σταθμευμένο αυτοκίνητο, αλλά έγιναν αντιληπτοί από γειτόνισσα του ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή.

2η απόπειρα διάρρηξης: Την ίδια μέρα λίγο αργότερα κατά τις 9.30 το πρωί, παραβίασαν την αυλόπορτα κατοικίας στην περιοχή “Καραβάκι” του Κάστρου και επιχείρησαν να κάνουν διάρρηξη.

Τελικά, έγιναν αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια η οποία βρισκόταν μέσα στο σπίτι με το μωρό της και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

3η απόπειρα διάρρηξης: Οι θρασύτατοι διαρρήκτες επέστρεψαν την Κυριακή τα ξημερώματα. Προσπάθησαν να διαρρήξουν το καφενείο του κ.Νίκου Αλεξόπουλου, το οποίο και αυτό βρίσκεται στο κέντρο του Κάστρου, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ο πυροβολισμός: Στο Κάστρο «έπεσε σήμα» ότι κυκλοφορούν θρασύτατοι διαρρήκτες και όλοι οι κάτοικοι ήταν ανήσυχοι, ενώ κάποιοι παρέμεναν και ξάγρυπνοι με όπλα στα χέρια. Σύμφωνα με πληροφορίες κάτοικος του Κάστρου τα ξημερώματα της Δευτέρας άκουσε θόρυβο στον κήπο του. Νομίζοντας λοιπόν ότι διαρρήκτες είχαν παραβιάσει την περίφραξη της οικίας του βγήκε στο μπαλκόνι και πυροβόλησε στον αέρα με κυνηγετική καραμπίνα που νομίμως κατέχει.

Με πληροφορίες από το boreiailia.blogspot.com

Όλη η επικαιρότητα