Ηλεία

Κάστρο Ηλείας: Έριξαν φόλες για να θανατώσουν κυνηγετικούς σκύλους

Φόλες στο Κάστρο για τα κυνηγετικά

Δηλητηριασμένα δολώματα για κυνηγετικούς σκύλους ρίχνουν κάποιοι ανεγκέφαλοι στην περιοχή Ψωμάκια του Κάστρου με αποτέλεσμα να θανατώνονται κυνηγετικά σκυλιά.

Συγκεκριμένα ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Λεχαινών αναφέρει:

«Χθες ο θηροφύλακας του Νομού Ηλείας, Λάττας Γιώργος, κατά την άσκηση των υπηρεσιακών του καθηκόντων δέχθηκε τηλεφώνημα από κυνηγό που ασκούσε θήρα στην περιοχή (Ψωμάκια) της Τοπικής Κοινότητας Κάστρου ότι το ένα απο τα κυνηγετικά του σκυλιά κατέληξε πιθανόν μετά από κατανάλωση δηλητηριασμένου δολώματος..Ο θηροφύλακας μετά από λίγη ώρα πήγε στο σημείο όπου βρήκε τον κυνηγό μαζί με τον νεκρό του σκύλο.Ο κυνηγός ενημέρωσε τον θηροφύλακα ότι λίγα μέτρα από το σημείο βρήκε κομμάτια κρέας και αυγά..Στην συνέχεια μετέβησαν στο σημείο όπου και επέδειξε ο κυνηγός και βρέθηκαν 10 κομμάτια λουκάνικα και 2 αυγά..Ο θηροφύλακας τα περισυνέλλεξε και ενημέρωσε αμέσως το Δασαρχείο Αμαλιάδος και τα παρέδωσε στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Πύργου να διαπιστωθεί αν επρόκειτο για δηλητηριασμένα δολώματα..
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους κυνηγούς να αποφεύγουν το συγκεκριμένο σημείο ώσπου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει». Κ.Ζ

Όλη η επικαιρότητα