Αχαϊα Ελλάδα

Καταδίκη για τρεις ηλικιωμένους που βιάζαν ανήλικο στη Ζάκυνθο

Ακούστε το άρθρο

Τις ποινές τριών ηλικιωμένων ανδρών, οι οποίοι κατηγορούνταν για τον κατ΄εξακολούθησιν βιασμό ενός ανήλικου αγοριού στη Ζάκυνθο, ανακοίνωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας. Οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους είναι συγγενείς με το παιδί (το οποίο σήμερα είναι 20 χρονών), αφού έχουν παντρευτεί τις αδελφές του πατέρα του, ενώ ο τρίτος είναι συγχωριανός του.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα patrastimes.gr, ο πρώτος κατηγορούμενος, συγχωριανός του παιδιού, καταδικάστηκε για το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκου ομόφωνα, σε 15 χρόνια κάθειρξη.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, θείος του, απαλλάχθηκε από την κατηγορία του βιασμού με 4/3 ψήφους και καταδικάστηκε ομόφωνα για την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια κατ΄εξακολούθηση σε 15 χρόνια κάθειρξη.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, επίσης θείος του, καταδικάστηκε με 5/2 ψήφους ένοχος για την πράξη του βιασμού και ομόφωνα για το αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια κατ΄εξακολούθηση, συνολικά σε 20 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση (15+5).

Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων σε όλους για πέντε χρόνια. Επιπλέον, έδωσε δυνατότητα έφεσης σε όλους, απέρριψε όμως όλα τα αιτήματα για αναστολή μέχρι την εκδίκαση σε Εφετείο.

Η δίκη ξεκίνησε την Παρασκευή 15 Ιουνίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας.

Η ιστορία, σύμφωνα με τα όσα έχει καταγγείλει ο 20χρονος, εκτυλίχθηκε από το 2007 μέχρι το 2016, οπότε και αποκάλυψε στην οικογένειά του όσα περνούσε. Ο νεαρός άνδρας κατέθεσε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όσα βίωνε για χρόνια από τους τρεις κατηγορούμενους, από την ηλικία των 9 ετών.

Οπως κατέθεσε, δεν κατήγγειλε νωρίτερα το γεγονός, καθώς ντρεπόταν και φοβόταν.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πατέρας του, ο οποίος επιβεβαίωσε όσα κατέθεσε ο 20χρονος.

Όλη η επικαιρότητα