Ηλεία

«Καταφύγιο» περίθαλψης το Κ.Υ Ανδρίτσαινας

Ακούστε το άρθρο

Σε  «καταφύγιο» περίθαλψης για κατοίκους τριών νομών έχει μετατραπεί το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας, καθώς το 2017 έκλεισε με περίπου 8.000 επισκέπτες, όχι μόνο από την Ηλεία, αλλά και από τους όμορους νομούς της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας. Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Διονύσης Χρυσάφης, την περασμένη χρονιά αυξήθηκαν οι επισκέπτες-ασθενείς, ενώ αρκετοί εξ αυτών έρχονταν από την Αθήνα για να εξεταστούν ή για συνταγογράφηση.

«Το 2017 επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας περίπου 8.000 ασθενείς για να εξεταστούν, εκ των οποίων το 20% ήταν παιδιά. Φέτος είχαμε πολλούς ετεροδημότες από την Αθήνα, ενώ εξυπηρετούμε σταθερά μεγάλο αριθμό ασθενών από τη Γορτυνία, την Ορεινή Τριφυλία και άλλες περιοχές της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας», είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Χρυσάφης, προσθέτοντας ότι το ιατρικό προσωπικό το Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας βοηθά εφημεριακά και τα νοσοκομεία του Πύργου και της Αμαλιάδας.

Οι περισσότερες επισκέψεις καταγράφηκαν στη Γενική Ιατρική  (3.500) και στην Παθολογική (2.500) ενώ 1500 ήταν περίπου τα παιδιά που εξετάστηκαν στην Ανδρίτσαινα.

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά, διότι οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας βοηθούν αρκετά τις νοσηλευτικές μονάδες του Πύργου και της Αμαλιάδας και δεν πρέπει να παραβλέπουμε τη σημαντική απόσταση της Ανδρίτσαινας από τα αστικά κέντρα της Ηλείας», δήλωσε ο κ. Χρυσάφης.

Το Κέντρο Υγείας εφημερεύει καθημερινά, έχοντας πέντε γιατρούς στο δυναμικό του, ωστόσο παραμένει άλυτο το ζήτημα των εφημεριών τα Σαββατοκύριακα. Όπως εξήγησε στην εφ.  «Πατρίς» ο κ. Χρυσάφης, για να γίνονται εφημερίες τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες απαιτείται σημαντική ενίσχυση σε προσωπικό, κάτι που ανεβάζει το κόστος των δημοσίων δαπανών. Παρ΄όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια, έχουν επιτευχθεί, σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ, εφήμεριες κατά τις ημέρες του Πάσχα.

Όλη η επικαιρότητα