Ηλεία

Καταγράφονται οι ζημιές από την πυρκαγιά στον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Ακούστε το άρθρο

Διαβεβαιώσεις από την πλευρά των αρμοδίων θεσμών και οργάνων της πολιτείας για την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης των παραγωγών που έχασαν τις περιουσίες τους στην πυρκαγιά της 15ης Απριλίου, έλαβε ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, χωρίς όμως ο ίδιος να έχει πειστεί ότι θα τηρηθούν, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «…Αυτά χρονίζουν. Ειδικά τα ΠΣΕΑ τα γνωρίζουμε σε πλημμύρες, κατολισθήσεις αλλά και στις προηγούμενες φωτιές. Ας μη δημιουργούμε φρούδες ελπίδες στους αγρότες μας»

Ερωτηθείς από την εφημ. «Πατρίς» ο κ.Μπαλιούκος, εξήγησε πως έχει γίνει ήδη η αναγγελία από τον δήμο σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και  οι παραγωγοί από τις πυρόπληκτες περιοχές θα μπορούν  να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους μέχρι και την Κυριακή 29 Απριλίου. Μάλιστα, όπως εξήγησε, ο Δήμος διευκολύνει και τους ετεροδημότες που ζουν μακριά και δεν μπορούν να παραστούν για να υποβάλλουν αυτοπροσώπως τις αιτήσεις τους. Αφού ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο θα γίνει η συνολική καταγραφή και καταμέτρηση των συνολικών εκτάσεων για αναλάβει πρωτοβουλίες με στόχο την επίσπευση του χρόνου αποζημίωσης. «Από πλευράς της πολιτείας και των υπευθύνων θεσμών και οργάνων, έχουμε τη διαβεβαίωση και υπόσχεση ότι θα επισπευστούν αυτοί οι χρόνοι. Δεν το πιστεύω όμως – να μη δημιουργούμε και φρούδες ελπίδες στους παραγωγούς. Εμείς, σε κάθε περίπτωση, θα κάνουμε αυτό που πρέπει», εξήγησε.

Πάντως, ο κ.Μπαλιούκος για μια ακόμα φορά δεν έκρυψε τους φόβους τους για το «δύσκολο» καλοκαίρι που έρχεται, αφού όπως πολλάκις έχει πει «…. Αν εμείς ως πολίτες έχουμε βάλει μυαλό από το 2007, δε θα επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα. Φάνηκε όμως ότι δεν έχουμε συνετιστεί καθόλου».

Όλη η επικαιρότητα