Ηλεία

Κατάκολο: 32ο «ραντεβού ζωής» από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών

Ακούστε το άρθρο

Το κέρδος, δεν είναι μόνο ο αριθμός μονάδων αίματος που συγκεντρώνει σε κάθε αιμοληψία ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κατακόλου, αλλά η συμμετοχή νέων παιδιών-εθελοντών, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι έχουν συνειδητοποιήσει την αξία και σημασία της εθελοντικής προσφοράς αίματος. Έτσι και χθες, με τη συνδρομή τους, συγκεντρώθηκαν 35 πολύτιμες μονάδες αίματος.

Το 32ο «ραντεβού ζωής» δόθηκε στον χώρο του Δημοτικού Καταστήματος Κατακόλου και ήταν όλοι εκεί από νωρίς το πρωί, για να αφιερώσουν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους για να προσφέρουν το πολύτιμο αγαθό του αίματος, που δεν παράγεται σε κανένα εργαστήριο, δεν πωλείται και δεν αγοράζεται.

«Η 32η αιμοληψία, σκοπό έχει να ενισχύσουμε την Τράπεζα Αίματος του Νοσοκομείου μας – για όλοι γνωρίζουμε ότι την καλοκαιρινή περίοδο οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες – αλλά και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική και πολλοί από αυτούς είναι νοσηλευόμενοι σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας και έχουν άμεση ανάγκη για αίμα», εξήγησε ο εφημέριος του χωριού και πρόεδρος του Συλλόγου πατ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος, που θέλησε να δώσει το δικό του μήνυμα για την αξία της εθελοντικής προσφοράς αίματος. «Πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε όσον αφορά την εθελοντική αιμοδοσία και κυρίως οι νέοι άνθρωποι, να διώξουν τον αδικαιολόγητο φόβο και να γίνουν συστηματικοί αιμοδότες. Διότι τότε θα λύσουμε πραγματικά το πρόβλημα και μόνο τότε θα υπάρχει επάρκεια αίματος στα νοσοκομεία και οι δύσκολες περιπτώσεις που προκύπτουν θα αντιμετωπίζονται έγκαιρα και καλύτερα».

Ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας για την αγαστή συνεργασία, όλους τους εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίνονται συγκινητικά σε κάθε κάλεσμα για αιμοληψία, τους αντιδημάρχους κ.κ Σεϊντή και Γεωργόπουλο που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους νέους. «Τα νέα παιδιά που έρχονται σε κάθε αιμοδοσία, μας δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 17 χρόνια».

Με 35 μονάδες…για αρχή

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής αιμοληψίας, οι εθελοντές αιμοδότες υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από την Διευθύντρια του Σταθμού Έλσα Ζαχαριαδάκη και αιμοδότησαν με την επιμέλεια των νοσηλευτών Γωγούς Παρασκευά (σ.σ προϊσταμένη), Ράνιας Μπαρλαμά και Γρηγόρη Αργυρόπουλου.  Μέχρι το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί 35 πολύτιμες μονάδες αίματος, ενώ από τις προηγούμενες ημέρες είχαν αιμοδοτήσει 5 ακόμα εθελοντές στο Νοσοκομείο του Πύργου, για την Τράπεζα Αίματος του Κατακόλου. Επίσης, όσοι δεν κατάφεραν να αιμοδοτήσουν χθες (σ.σ για παροδικούς λόγους υγείας ή λόγω των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου) θα το κάνουν τις επόμενες ημέρες, απευθυνόμενοι και αυτοί στον Σταθμό Αιμοδοσίας. Εκ μέρους των εργαζομένων, η κα κ. Ζαχαριαδάκη, ευχαρίστησε τόσο τον εφημέριο πατ. Παναγιώτη και τα μέλη του Δ.Σ για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν για τον σύλλογο και δη τους εθελοντές αιμοδότες που με τη συμμετοχή τους σε κάθε αιμοληψία, αφενός βοηθούν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα και αφετέρου διαδίδουν την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Όλη η επικαιρότητα