Ηλεία

Κατάκολο: Από τις 19 έως τις 21 Απριλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί το 2ο Συνέδριο Ποιότητας Ελαιoλάδου

Ακούστε το άρθρο

Από τις 19 έως τις 21 Απριλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί το 2ο Συνέδριο Ποιότητας Ελαιoλάδου στο Κατάκολο Ηλείας, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Epihotel Οδυσσέας.

Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου διοργανώνεται η 1η IMBEX -1η Συνάντηση Αγοραστών Ελαιόλαδου. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ήδη υπάρχουν συμμετοχές από την Αίγυπτο, την Ολλανδία, την Ιταλία και τη Ρουμανία ενώ παραμένουν ακόμα ανοιχτές οι ημερομηνίες για δηλώσεις συμμετοχής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το 2ο συνέδριο ποιότητας ελαιoλάδου αποσκοπεί να συμβάλλει με τα πορίσματά του στην ανάπτυξη και στην αναγνώριση της ποιότητας του ελαιoλάδου και ιδιαίτερα του ελληνικού, με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους συλλογής και μεταποίησης για την ανάδειξή της. Επίσης, στόχος του είναι να αναδείξει τις τάσεις της διεθνούς αγοράς και τρόπους επίτευξή της, καθώς και να οργανώσει τοπικές και εθνικές μεθόδους για το ελαιόλαδο.

Το «2ο συνέδριο ποιότητας ελαιoλάδου» απευθύνεται, μεταξύ άλλων, σε Υπουργεία και Εθνικούς Οργανισμούς Αγροτικής Ανάπτυξης, σε Αγροτικές Εταιρίες Καλλιέργειας και Ελαιoλάδου, σε Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών, σε Εταιρίες Τεχνολογικού Εξοπλισμού Συλλογής και Μεταποίησης Ελαιoλάδου, σε Εταιρίες Συσκευασίας, Διαφήμισης και Εξαγωγής Ελαιoλάδου, σε Ποιοτικά Εργαστήρια, σε Ενώσεις Καταναλωτών, σε Εταιρείες Τροφίμων και Επισιτισμού, σε Πανεπιστήμια και Ιδρύματα.

Όλη η επικαιρότητα