Κατάκολο: Ασφαλές λιμάνι – Σε εφαρμογή μέτρα για την άγρα πελατών από την 1η Απριλίου

Από το πρωί της περασμένης Κυριακής ο χώρος της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Κατακόλου φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία, γεγονός που σηματοδοτεί μια νέα εποχή στα μέτρα ασφαλείας του χώρου όπου αποβιβάζονται κι επιβιβάζονται οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, αλλά και γενικότερα στο χώρο όπου έχει καθοριστεί πως πρέπει να υπάρχει ασφαλής φύλαξη.

«Ξεκίνησε –έστω και δια πυρός και σιδήρου- επίσημα η φύλαξη του λιμανιού. Ευχαριστώ θερμά την εταιρεία ESA ΑΕ που μας προσφέρει δωρεάν την φύλαξη όπως και την εταιρεία HEC που κάνει την αποκομιδή των υγρών κατάλοιπων από τα πλοία καθώς και την ANTIPOLLUTION που παίρνει τα στερεά κατάλοιπα, επίσης δωρεάν, όπως και η επιχείρηση «Αγριοπούλου» που έχει αναλάβει τη καθαριότητα του λιμανιού»… δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου (ΔΛΤΠ), Σάκης Αντωνόπουλος.

Ο κ. Αντωνόπουλος πρόσθεσε πως «το κρουαζιερόπλοιο «Costa Mediterranea», προερχόμενο από το Σουέζ, ήταν το κρουαζιερόπλοιο που «έκλεισε» -τυπικά- την σεζόν» (σ.σ. που ολοκληρώνεται κάθε χρόνο στα τέλη Μαρτίου).

Μέτρα για την άγρα πελατείας…

«Προ ολίγων ημερών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Πάτρα για το θέμα της άγρας πελατών. Στην σύσκεψη πάρθηκαν αποφάσεις που –με ευθύνη του Λιμενικού Σώματος- θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου. Υπάρχει ενεργοποίηση και του ΕΟΤ που έχει την αρμοδιότητα για το θέμα κι ελπίζω ότι και στην χερσαία ζώνη του λιμανιού του Κατακόλου θα υπάρξει τάξη», πρόσθεσε ο κ. Αντωνόπουλος.