Ηλεία

Κατάκολο: Φρέσκαραν το αλσύλλιο και χώρους δίπλα από την παιδική χαρά

Ακούστε το άρθρο

Καθαρισμός-καλλωπισμός και στο Κατάκολο από το Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου Πύργου και άλλους εθελοντές..

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο Κατάκολο μια ακόμα δράση καλλωπισμού – καθαρισμού από το Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου Πύργου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Νέων Καταραχίου, τους Πρόσκοπους Πύργου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατακόλου «Ο Φάρος».

Από νωρίς το πρωί οι εθελοντές βοηθούμενοι από συνεργεία και μηχανήματα της Υπηρεσίας Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης του δήμου Πύργου πραγματοποίησαν παρεμβάσεις στους πέριξ της παιδικής χαράς χώρους και στο αλσύλλιο του Κατακόλου προσδίδοντας μια εικόνα καθαριότητας και «φρεσκάδας» στην περιοχή.

«Συνεχίζουμε τις δράσεις καθαρισμού με την πρωτοβουλία του δήμου Πύργου και του Γραφείου Εθελοντισμού και κάθε εβδομάδα καθαρίζουμε ένα σημείο της πόλης», ανέφερε το μέλος του Συλλόγου Νέων Καταραχιού Αλέξης Γιαννακόπουλος.

«Ξεκινήσαμε με το άλσος της Σπιάτζας και βρεθήκαμε και στο Κατάκολο όπου η κατάσταση ήταν κάπως καλή εμείς όμως την βελτιώσαμε περισσότερο βάφοντας τις μπασκέτες στο γήπεδο που έχει το αλσύλλιο και καθαρίζοντας από απορρίμματα ενώ ο δήμος έκοψε τα χορτάρια και έκανε κλαδέματα», πρόσθεσε ο νεαρός εθελοντής.

Ο υπαρχηγός της ομάδας προσκόπων Πύργου, Δημήτρης Βασιλόπουλος, τόνισε πως «Είναι μια πολύ καλή πρωτοβουλία από πλευράς Δήμου και ελπίζουμε αυτές οι δράσεις να συνεχιστούν και εμείς θα συμβάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο».

Η Ελένη Τερζοπούλου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατάκολου «Ο Φάρος», δήλωσε ότι «Συμμετείχαμε στη δράση μετά την πρόσκληση του γραφείου εθελοντισμού και του συλλόγου Νέων. Είναι θετικό να κάνουμε παρεμβάσεις τέτοιου είδους σε περιοχές που πολλοί από μας δεν το είχαμε αποφασίσει. Ευχόμαστε ότι καλύτερο και θα είμαστε αρωγοί σε ότι κι αν κάνουν».

Τέλος ο Μάριος Καπλάνης, επίσης μέλος του Συλλόγου Νέων Καταραχίου ζήτησε στήριξη απευθύνοντας κάλεσμα σε νεολαίους του δήμου να γίνουν εθελοντές-μέλη του συλλόγου.

Όλη η επικαιρότητα