Ηλεία

Κατάκολο: Καταστρέφουν κάθε τι καλό!

Ακούστε το άρθρο

Κανένα απολύτως σεβασμό στις προσπάθειες του Δασαρχείου Πύργου για καλλωπισμό και δημιουργία χώρων αναψυχής δεν επέδειξαν βάνδαλοι, οι οποίοι το μεσημέρι της Δευτέρας φρόντισαν να καταστρέψουν όσα δημιούργησαν με μεγάλη αγάπη οι υπάλληλοι της υπηρεσίας, σε ένα χώρο ο οποίος στόχο έχει ντόπιοι και τουρίστες να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θέα και τις ομορφιές της περιοχής..

Ειδικότερα, στην ανηφόρα του Κατακόλου όπου βρίσκεται το σημείο στο οποίο έχει δημιουργηθεί αυτός ο πανέμορφος χώρος αναψυχής, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις ζημιές που προκάλεσαν οι άγνωστοι δράστες. Εμφανώς ενοχλημένος, αντίκρισε ένα έργο που χρειάστηκε αρκετό διάστημα να δημιουργηθεί αλλά και κρατικούς πόρους προκειμένου να λάβει «σάρκα και οστά», να γίνεται μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έρμαιο βανδάλων που δε σεβάστηκαν έναν πανέμορφο χώρο που δημιουργήθηκε για όλο τον κόσμο.

Ο κ. Λάττας, μιλώντας για το συμβάν τόνισε πως πρόκειται για ένα σημαντικό χώρο για την υπηρεσία, στον οποίο έχει γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια μια σημαντική επένδυση προκειμένου να αλλάξει άρδην η εικόνα της περιοχής προς το καλύτερο. Στάθηκε ιδιαίτερα στη δημιουργία εδώ και αρκετό καιρό δυο θέσεων θέασης που προσφέρουν μοναδική θέα στον κόσμο που τις επισκέπτεται, αλλά κατά καιρούς έχουν δεχθεί βανδαλισμούς και κλοπές από ασυνείδητους πολίτες που το μόνο που επιθυμούν είναι η υποβάθμιση όλων των καλών ενεργειών που γίνονται. Στην τελευταία παράνομη ενέργεια, οι δράστες αφαίρεσαν ένα τραπεζόπαγκο, έσπασαν τα κάγκελα, τα σύρματα και τους πάγκους, πετάνε σκουπίδια παντού παρότι υπάρχουν ειδικοί κάδοι απορριμμάτων.

Βασικός στόχος του κ. Λάττα και της υπηρεσίας του Δασαρχείου στην οποία είναι επικεφαλής, είναι η συνέχιση της αναβάθμισης της περιοχής με την τοποθέτηση περισσότερων παγκακιών και τη δημιουργία ενός σταθμού δασοπροστασίας, όπου οχήματα της πυροσβεστικής να μπορούν να σταθμεύουν σε ένα χώρο. Όσον αφορά τις κατά καιρούς καταστροφές σε αυτά τα έργα, εκτιμά πως γίνονται από αμέλεια των ανθρώπων, ενώ κατά τη συνομιλία με τον πρόεδρο του Κατακόλου έγινε ενημέρωση για το τελευταίο συμβάν.

Τέλος, επεσήμανε πως θα γίνει επανατοποθέτηση νέου τραπεζόπαγκου στο χώρο τον οποίο και θεωρεί ιδανικό, μιας και διαθέτει μεγάλη επισκεψιμότητα. «Πρέπει όλοι οι πολίτες να βοηθήσουν για να μπορέσουμε να προστατέψουμε αυτές τις κατασκευές», συμπλήρωσε ο κ. Λάττας κλείνοντας.

Όλη η επικαιρότητα