Ηλεία Τουρισμός

Κατάκολο: Νέα δεδομένα στην ασφάλεια των τουριστών

Με νέα δεδομένα στην ασφάλεια, μπήκε η Μεγάλη Εβδομάδα στο Λιμάνι του Κατακόλου, όπου από χθες το πρωί, προσωπικό εταιρείας security που έχει συνάψει σύμβαση εργασίας με την διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, βρέθηκε στο σημείο καθοδηγώντας τους τουρίστες της κρουαζιέρας με ασφάλεια στους χώρους επιβίβασης των λεωφορείων αλλά και παρέχοντας πληροφορίες για την ασφαλή μετάβασή τους, στην κεντρική αγορά του Κατακόλου.

Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία θα ακολουθείται στο εξής στο πλαίσιο της εναρμόνισης της λειτουργίας του Λιμανιού με τον ISPS Code (International Shipper Port Safety Code) που αφορά στην ασφάλεια του Λιμανιού, των πλοίων αλλά και των επιβατών της κρουαζιέρας. Για πρώτη ημέρα χθες, η παρουσία του προσωπικού security στο χώρο του Λιμανιού, είχε θετικά αποτελέσματα, καθώς αρκετοί τουρίστες, κατευθύνθηκαν με ασφάλεια αφενός μεν στα λεωφορεία που ανέμεναν όσους θα επισκέπτονταν την Αρχαία Ολυμπία και αφετέρου στην κεντρική αγορά του Κατακόλου, για όσους επέλεξαν να κάνουν την βόλτα τους στο σημείο.

Παράλληλα, όπως διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια της παρουσίας του κρουαζιερόπλοιου MSC Poesia, που αποβίβασε στο Λιμάνι του Κατακόλου, περισσότερους από 2.500 χιλ. τουρίστες διαφόρων εθνικοτήτων, χθες υπήρξε μεγαλύτερη οργάνωση όσον αφορά την κίνηση των τουριστών στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο περιπάτου. Στο σημείο συνέδραμε – στο πλαίσιο της συνεργασίας – με ένστολο προσωπικό και το Λιμεναρχείο Κατακόλου, παρουσία και του νέου Λιμενάρχη, Αντιπλοιάρχου ΛΣ, Νικόλαου Ακουμιανάκη.

«Φιλοξενούμε στο λιμάνι το MSC Poesia και ήδη ακολουθείται μια διαφορετική διαδικασία πλέον στο λιμάνι. Υπάρχουν security, το Λιμενικό Ταμείο έχει κάνει σύμβαση με μια εταιρεία προκειμένου να είμαστε σύμφωνοι με τα προβλεπόμενα από τον ISPS Code (International Shipper Port Safety Code) που αφορά στην ασφάλεια του λιμανιού, των πλοίων και των επιβατών των πλοίων. Πλέον το λιμάνι θα φυλάσσεται σε 24ωρη βάση ενώ σε λίγο καιρό αναμένεται να δημοσιευθεί προκήρυξη για την προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Έτσι στην είσοδο του χώρου θα υπάρχουν ηλεκτρονικές μπάρες που θα ελέγχεται ο κάθε ένας που θα μπαίνει μέσα στο λιμάνι και επίσης θα τοποθετηθούν κάμερες όπου από τις 18 συνολικά οι πέντε θα είναι περιστρεφόμενες κατά 360 μοίρες και θα λειτουργούν με υπέρυθρες ακτίνες ώστε και το βράδυ να μας δίδεται η δυνατότητα να εντοπίσουμε άτομα και φυσιογνωμικά», ανέφερε σε δηλώσεις του χθες το πρωί, ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Σάκης Αντωνόπουλος.

Επίσης όσον αφορά την συνεργασία με το Λιμεναρχείο Κατακόλου και τον νέο λιμενάρχη, Νικόλαο Ακουμιανάκη, ο κ. Αντωνόπουλος, ανέφερε συγκεκριμένα ότι: «Είμαι ευχαριστημένος από την πορεία της διαδικασίας που τηρείται. Έχουμε απόλυτη συμπαράσταση από το Λιμεναρχείο Κατακόλου, που με επικεφαλής τον νέο Λιμενάρχη, κ. Νικόλαο Ακουμιανάκη, έχει δραστηριοποιηθεί σε σημείο που κι εμείς δεν το πιστεύαμε πως θα γίνει έτσι. Υπάρχει έντονη παρουσία λιμενικών ένστολων υπάρχει και η ασφάλεια του λιμεναρχείου επίσης και πιστεύω πως σιγά-σιγά το λιμάνι μας θα γίνει υπόδειγμα και για άλλα λιμάνια».

Όλη η επικαιρότητα