Ηλεία

Κατάκολο: Συνεργασία και εγρήγορση για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης(VIDEO)

syskepsh.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με κοινό σύνθημα τη συνεργασία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας ευρεία σύσκεψη για τα έργα ανάπλασης στη χερσαία ζώνη του Κατακόλου, έργο που αξιολογείται ως η κορωνίδα της ΟΧΕ Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν επί τάπητος τα τεχνικά ζητήματα που διέπουν το έργο, καθότι το χρονοδιάγραμμα είναι ασφυκτικό και απαιτεί εγρήγορση και συντονισμό.

Στη σύσκεψη που διεξήχθη με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γ.Γεωργιόπουλου, συμμετείχε η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Άλκηστη Σταθοπούλου, ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρ. Λιατσής, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Λεων.Βαρουξής, μαζί με υπηρεσιακά στελέχη όλων των φορέων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ.Γεωργιόπουλος, ανέφερε ότι η παρέμβαση στη χερσαία ζώνη του Κατακόλου είναι ίσως η βασικότερη δράση της ΟΧΕ και εξήρε το επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

«Ξεκινάμε επί της ουσίας να τρέχουμε τα έργα. Είμαστε όλοι μαζί με τη διαχειριστική αρχή για να δούμε τις λεπτομέρειες και να καθορίσουμε τα χρονοδιαγράμματα μέσα στα οποία πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι, για να προχωρήσει το έργο πάρα πολύ γρήγορα. Είμαστε σε καλό σημείο, ελπίζουμε ότι θα έχουμε προλάβει ως τις 31/10 διότι έχουμε εμπιστοσύνη στις τεχνικές μας υπηρεσίες. Η συνεργασία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για να πάμε μπροστά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Γεωργιόπουλος.

Ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρ.Λιατσής μίλησε σε ρεαλιστική βάση, στεκόμενος στη δουλειά που πρέπει να γίνει και στον απαραίτητο συντονισμό, επισημαίνοντας ότι η χερσαία ζώνη του Κατακόλου είναι η απαρχή μιας σειράς έργων που θα θέσουν τις αναπτυξιακές βάσεις στην περιοχή.

«Καλές είναι οι εξαγγελίες των έργων, αλλά σήμερα (σ.σ. χθες) η κα Σταθοπούλου μας προσγείωσε. Όλα όσα συζητήσαμε, πρέπει να τα κάνουμε πρόταση συγκεκριμένη και απολύτως τεκμηριωμένη τεχνικά. Υπάρχουν ελλείμματα στις μελέτες μας και στην ολοκλήρωση των φακέλων. Πιστεύω ότι έκανε καλή δουλειά ο αντιπεριφερειάρχης που μας μάζεψε εδώ, είδε τις αδυναμίες μας και θα αλληλοσυμπληρωθούμε.  Θα έχουμε δημοτικό συμβούλιο την επόμενη Παρασκευή για να μπορέσουμε να ακολουθήσουμε το συμβούλιο που θα κάνει δύο ημέρες νωρίτερα το Λιμενικό Ταμείο   και δύο μέρες αργότερα η περιφέρεια για να εξασφαλίσουμε το ξεκίνημα ενός μεγάλου έργου στο Κατάκολο, το οποίο μαζί με τα υπόλοιπα έργα που προγραμματίζουμε, μας βάζει σε πορεία ανάπτυξης», υπογράμμισε ο κ.Λιατσής.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Λεωνίδας Βαρουξής, τόνισε ότι μέσα από αυτή τη σύσκεψη οι φορείς περνούν από τη θεωρία στην πράξη όσον αφορά το έργο της χερσαίας ζώνης στο Κατάκολο, και στάθηκε στη συνένωση των δυνάμεων για την πρόοδο της Ηλείας.

«Συζητήσαμε ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης όλων των απαιτουμένων προϋποθέσεων, ώστε να βγουν τα τεύχη δημοπράτησης και να φτάσουμε στην ημέρα που θα γίνει η προκήρυξη του έργου. Όλοι κατάλαβαν ότι είναι ένα έργο της Ηλείας και ενώσαμε όλοι τις δυνάμεις μας ώστε να μπορέσουμε, στον χρόνο που επιβάλλει η πρόσκληση, να είμαστε έτοιμοι», σημείωσε ο κ.Βαρουξής.

Η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Άλκηστη Σταθοπούλου, στάθηκε στη συζήτηση για τις λεπτομέρειες και τα προβλήματα γύρω από το έργο της ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του Κατακόλου, ώστε να υποβληθεί η πρόταση χρηματοδότησης βάσει των όσων προβλέπει η  πρόσκληση. Επιπλέον, ανέφερε ότι έγινε συζήτηση για το έργο της ανάπλασης του Πύργου.

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Fopan83@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα