Ηλεία

Κατάκολο: Θέα… με σκουπίδια – Η αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δασαρχείου Πύργου και η ασυνειδησία κάποιων

Μία διαφορετική εικόνα παρουσιάζει ο δρόμος προς το βουνό του Κατακόλου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών καλαισθησίας και την δημιουργία χώρου αναψυχής και θέασης από το Δασαρχείο Πύργου.

Χθες από τον Δασάρχη Πύργου κ. Παναγιώτη Λάττα και την ομάδα εργασίας  πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του συγκεκριμένου χώρου αλλά και των επόμενων ενεργειών που έχουν προγραμματιστεί στην συγκεκριμένη περιοχή.

Συγκεκριμένα παραδόθηκε προς χρήση χώρος αναψυχής και θέασης που περιλαμβάνει ένα κυκλικό ξύλινο κιόσκι αλλά και έναν μεγάλο πάγκο τραπέζι.

Οι συγκεκριμένες κατασκευές πραγματοποιήθηκαν εξ’ ολοκλήρου από το εργατικό προσωπικό του Δασαρχείου Πύργου και πλέον δίνουν την δυνατότητα-ευκαιρία στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του Κατακόλου να μπορούν να περάσουν στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης σε ένα μοναδικό σημείο με  ασύγκριτη θέα.

Όπως μας επισήμανε κατά την παρουσίαση ο Δασάρχης Πύργου κ Παναγιώτης Λάττας έχει ξεκινήσει από πέρσι μία προσπάθεια αισθητικής αναβάθμισης της συγκεκριμένης περιοχής με τον καθαρισμό του δρόμου και την φύτευση δέντρων κατά μήκος του, η οποία και ολοκληρώθηκε με την δημιουργία  αυτού του χώρου αναψυχής και θέασης.

 

Οι ασυνείδητοι συνεχίζουν την ρίψη απορριμμάτων

Δυστυχώς όμως υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, αυτή που δεν μας τιμά σαν νοοτροπία και σαν αντίληψη.

Λίγα μέτρα παρακάτω όπως μας έδειξε ο Δασάρχης Πύργου άγνωστοι έριξαν ποσότητα από μπάζα και σκουπίδια.

«Δυστυχώς ότι όμορφο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάποιοι με τις ενέργειες τους έρχονται να το καταστρέψουν.

Κατά την διάρκεια των κατασκευών διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι κάποιος ασυνείδητος έκοψε τις κορδέλες που είχαμε τοποθετήσει και με όχημα προφανώς, έριξε λίγα μέτρα παρακάτω στον γκρεμό, πάνω ακριβώς από την θάλασσα ποσότητες μπάζων αλλά και σκουπιδιών».

Όπως μας τόνισε ο κ Λάττας το Δασαρχείο Πύργου θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση του χώρου αναψυχής αλλά και για την προστασία του.

Όλη η επικαιρότητα