Κατάκολο: Τιμήθηκε ο Προστάτης των Ναυτικών

Λαμπρός ήταν ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Νικολάου χθες στο Κατάκολο.  

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η απόστρατος αξιωματικός του Π.Ν. Ιωάννα Κόλβερη, που αναφέρθηκε και στην επέτειο των νικηφόρων ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-13.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε περιφορά της εικόνας του προστάτη των ναυτικών, στους κεντρικούς δρόμους και στην προβλήτα του λιμανιού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Πύργου «Απόλλων». Την εικόνα συνόδευσαν γυναίκες-μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακόλου «Ο Φάρος» φορώντας παραδοσιακές στολές (σ.σ. μετά το τέλος της περιφοράς πρόσφεραν χειροποίητα γλυκά και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς).

Στις εορταστικές εκδηλώσεις (σ.σ. που συνδιοργάνωσαν το ΔΛΤ Πύργου και η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ηλείας), συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων, κάτοικοι του Κατακόλου και της ευρύτερης περιοχής. Ανάμεσα τους ο πρόεδρος Λεωνίδας Βαρουξής και μέλη του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.Ν. ν. Ηλείας Ζώης Υφαντής και τα μέλη του Δ.Σ.,  ο υπολιμενάρχης Κατακόλου, Απόστολος Γκάντζιος, ο πρόεδρος της ΤΚ Κατακόλου Κώστας Καντούνης, ο εκπρόσωπος του Αστ. Δ/ντη Ηλείας Θωμάς Καραχάλιος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο αντιπεριφρειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, ο περιφ. Σύμβουλος –και υποψήφιος δήμαρχος Πύργου- Λάμπης Αριστειδόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Πύργου Ανδρέας Σκαρτσιάρης, Λάκης Αθανασόπουλος και Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Γιάννης Μπλούνας, αναπλ. Διοικητής της ΠΥ Πύργου Επιπυραγός Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, ο Πυραγός Κώστας Σπυρόπουλος, εκπρόσωποι της 117 Π.Μ. και του ΚΕΑΤ Ανδραβίδας, ο π΄ροεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακόλου «Ο Φάρος» Σπύρος Χιώνης και μέλη του ΔΣ, ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. ν. Ηλείας Γιώργος Σταματόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ της Φιλαρμονικής Πύργου «Απόλλων» Αθανάσιος Δασκόπουλος κ.α.

Να σημειωθεί ότι στο χώρο του πρ. Ναυτικού Ομίλου Κατακόλου, πραγματοποιήθηκε δεξίωση.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησε πλήθος κάτοικων του Κατακόλου και της ευρύτερης περιοχής καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.