Ηλεία Τουρισμός

Κατάκολο: «Το λιμάνι αποκτά κύρος και υπόσταση!»

Στο Επίνειο του Πύργου την χρονιά που μας πέρασε αφίχθησαν 126 κρουαζιερόπλοια με 123.509 επιβάτες.
κρουαζιερόπλοια στο Κατάκολο
Ακούστε το άρθρο

Ως έτος επανεκκίνησης και ανάκαμψης της κρουαζιέρας, χαρακτηρίζεται το 2021, μετά τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων που παρουσίασε ο κλάδος το 2020, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού (covid 19).

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), ο συνολικός αριθμός αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια το 2021 ανήλθε στα 1.957 και ο αριθμός επιβατών στους 1.316.662 με το Κατάκολο να παραμένει στην Πέμπτη θέση της επισκεψιμότητας αφού την χρονιά που μας πέρασε στο Επίνειο του Πύργου αφίχθησαν  126 κρουαζιερόπλοια με 123.509 επιβάτες!

Σημειώνεται ότι το 2020 είχαν αφιχθεί συνολικά στη χώρα μας 210 κρουαζιερόπλοια με 67.528 επιβάτες ενώ το 2019 πριν την έναρξη της πανδημίας, 3.979 κρουαζιερόπλοια με 5.552.384 επιβάτες.

Σύμφωνα με την ΕΛΙΜΕ η αύξηση στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων σε σχέση με το 2020 ανέρχεται σε ποσοστό 732% και στους επιβάτες σε 1.750%. Όμως με έτος αναφοράς το 2019, χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, η κίνηση στα κρουαζιερόπλοια κινήθηκε στο 49,2% ενώ στους επιβάτες στο 23,7%.

Η σημαντική διαφορά μεταξύ αριθμού πλοίων και επιβατών οφείλεται, στα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο και την επιβολή περιορισμών στο ποσοστό πληρότητας των πλοίων.

Στον αριθμό κρουαζιερόπλοιων πάνω από το Κατάκολο βρίσκονται ο Πειραιάς, η Μύκονος, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Σαντορίνη και το Ηράκλειο ενώ στον αριθμό επιβατών προηγούνται η Κέρκυρα, ο Πειραιάς, η Μύκονος, η Ρόδος και πίσω από το Επίνειο του Πύργου βρίσκεται το Ηράκλειο και η Σαντορίνη.

Συγκεκριμένα το 2021 στο λιμάνι του Πειραιά για τον οποίο τα στοιχεία είναι μέχρι τις 30/09/2021 αφίχθησαν 272 κρουαζιερόπλοια με 202.012 επιβάτες. Επίσης στην Κέρκυρα έως 31/12/2022, 200 κρουαζιερόπλοια με 234.699 επιβάτες, στη Μύκονο 252 κρουαζιερόπλοια με 201.821 επιβάτες, στη Ρόδο 195 κρουαζιερόπλοια με 130.516 επιβάτες, στο Κατάκολο 126 κρουαζιερόπλοια με 123.509 επιβάτες, στο Ηράκλειο 118 κρουαζιερόπλοια με 119.930 επιβάτες και στη Σαντορίνη 191 κρουαζιερόπλοια με 104.074 επιβάτες.

Σύμφωνα με την Ένωση Λιμένων Ελλάδος με την ενσωμάτωση των τελικών στοιχείων έτους για τον Πειραιά, ο συνολικός αριθμός επιβατών σε ολόκληρη τη χώρα θα ξεπεράσει το 1.400.000 και ο αριθμός κρουαζιερόπλοιων τα 2.000, δηλαδή ελαφρώς άνω του ορίου του 50% σε σχέση με την κίνηση του 2019.

Όπως επισημαίνει επίσης η Ένωση, οι προοπτικές για το έτος 2022 είναι αισιόδοξες με βάση την αύξηση του αριθμού κρατήσεων που παρατηρείται, τη δυνατότητα επέκτασης της τουριστικής περιόδου μέσω της επίτευξης και νέων συμφωνιών και της ενίσχυσης του homeporting στα ελληνικά λιμάνια με εταιρείες του κλάδου να κινούνται όλο και περισσότερο σε αυτή την κατεύθυνση, με προϋπόθεση, βέβαια, την γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον και την περαιτέρω ανάσχεση της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες του κλάδου και οι λιμένες λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα στη χώρα ώστε οι επιβάτες να απολαμβάνουν το μέγιστο δυνατό δείκτη ασφάλειας στην κρουαζιέρα, έναν κλάδο που πάντως επλήγη σημαντικά από την πανδημία.

Τάκης Αντωνακόπουλος, Δήμαρχος Πύργου

«Θέλουμε να δείξουμε τον καλό μας εαυτό γιατί στο παρελθόν υπήρξε μεγάλη εγκατάλειψη»

«Αναμένουμε με αισιοδοξία και το  2022 αλλά είμαστε συγκρατημένοι γιατί δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πορεία της πανδημίας.

Η τάση στην αγορά είναι ότι περιμένουμε μεγάλη κίνηση το καλοκαίρι αφού έχουμε πάνω από 200 κρατήσεις μέχρι τώρα τουριστικών σκαφών και πιστεύουμε ότι δεν θα ανατραπεί ο σχεδιασμός.

Είναι γνωστό πλέον ότι το λιμάνι μας έχει αποκτήσει ένα κύρος και υπόσταση!  Έχουμε όλα τα ISO πλέον όπως αντιρρύπανσης, για τη διαχείριση αποβλήτων, ακόμα και για εκφόρτωση χύδην φορτίων. Διαθέτουμε πλέον φύλαξη, έχουμε καλύτερη καθαριότητα, έχουμε καλύτερες υπηρεσίες σε σχέση με την παροχή νερού και στη μαρίνα αλλά Βεβαίως υπάρχουν και πολλά που πρέπει να κάνουμε ακόμα.

Ήδη εκτελείται το μεγάλο έργο, κύριος του οποίου είναι το Λιμενικό Ταμείο και αφορά τη χερσαία ζώνη 5,5 εκατομμυρίων ευρώ! Καταφέραμε να απομακρύνουμε διάφορες οχληρές παρουσίες στη χερσαία ζώνη, δημιουργήσαμε καλύτερη εικόνα στο λιμάνι, κάναμε πολλές εκδηλώσεις το καλοκαίρι, τυπώσαμε και στείλαμε φυλλάδια  σε εταιρείες τουρισμού και έχουμε πλέον καλύτερη συνεργασία με όλους τους φορείς.

Στο πλαίσιο των χρηματοδοτήσεων γίνεται δημοπρασία για προσκρουστήρες 100 χιλ. ευρώ, 350.000 ευρώ για σκίαστρα, στα πλαίσια του ‘’ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ’’ ήδη κάναμε σύμβαση για τεχνικό σύμβουλο που θα είναι και σαν μάνατζερ στο λιμάνι και προχωράμε για να κατασκευάσουμε και τη νέα Μαρίνα όπως προβλέπει το Master Plan που θέλει μία προσαρμογή περιβαλλοντικά και θα είναι έτοιμο για δημοπρασία.

Το καλοκαίρι προγραμματίζουμε να κάνουμε πολλά πράγματα στο λιμάνι για να δώσουμε αφορμή στους τουρίστες να μείνουν εδώ. Θέλουμε να δείξουμε τον καλό μας εαυτό γιατί υπήρξε πολύ μεγάλη εγκατάλειψη στο παρελθόν.  Μην κοιτάτε που τότε ήταν μια εποχή που έφερνε πράγματα, σήμερα έχει αυξηθεί ο ανταγωνισμός γιατί υπάρχουν πολλά τουριστικά λιμάνια που είναι ανταγωνιστικά.

Όλη η επικαιρότητα