Ηλεία

«Κατακτήστε τη γνώση και μην ξεχάσετε τον τόπο σας…»

006.jpg
Ακούστε το άρθρο

«…σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών σας…είμαστε και θα είμαστε υπερήφανοι για την καταγωγή μας, όπου κι αν βρεθούμε…», είπε ο Νίκος Καραμέρος, φοιτητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μιλώντας στην εκδήλωση βράβευσης των νέων φοιτητών – αποφοίτων των Λυκείων Πελοπίου, Λάλα, Βασιλακίου και Λαμπείας, που διοργάνωσε χθες το απόγευμα ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Η αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου «πλημμύρισε» από όνειρα, ελπίδα και αισιοδοξία. Από τα φωτεινά χαμόγελα των νέων επιστημόνων του τόπου, που κατάκτησαν τον πρώτο μεγάλο στόχο της ζωής τους. Που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της προτίμησής τους, στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και έχουν ήδη αρχίσει να χτίζουν τις καριέρες τους. Αυτά τα παιδιά βράβευσε χθες το απόγευμα ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, αναγνωρίζοντας την προσπάθειά τους και ζητώντας τους, να μην ξεχάσουν ποτέ τον τόπο που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και τους έχει ανάγκη στο μέλλον.

Να κατακτήσετε τη γνώση, να βοηθήσετε τον τόπο σας…

Η εκδήλωση άνοιξε μελωδικά, με δυο χριστουγεννιάτικα τραγούδια που έπαιξε στο πιάνο η καθηγήτρια μουσικής του Γυμν. Αρχαίας Ολυμπίας, Σπυριδούλα Παπαπάσχου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.Αθανάσιος, στον χαιρετισμό του, συνεχάρη τα παιδιά για την επιτυχία τους – μεταφέροντας τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανού και τους κάλεσε να αγωνιστούν, με αγάπη και σύνεση, να κατακτήσουν τη γνώση και να βοηθήσουν τους εαυτούς τους, τις οικογένειες τους και τον τόπο τους.

Ευχές για καλές σπουδές έδωσε στους νέους φοιτητές και ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Θύμιος Κοτζιάς, θυμίζοντας ότι πρέπει να προσπαθήσουν πολύ, αφού, όσο περνούν τα χρόνια, αυξάνονται οι απαιτήσεις και ο ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας. Εξέφρασε όμως την βεβαιότητα, ότι, αυτά τα παιδιά, τα δικά μας παιδιά, θα τα καταφέρουν. «Βλέπω αισιόδοξα πρόσωπα και είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρετε», είπε ο κ.Κοτζιάς, θυμίζοντας ότι δεν πρέπει να χάσουν την ελπίδα τους.

Να μη χάνουν την ελπίδα τους, ακόμα και όταν τελειώσουν τις σπουδές τους, κάλεσε τα παιδιά ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Βασίλης Δημητρέλλος, σημειώνοντας ότι, η πανεπιστημιακή εκπαίδευση είναι η καλύτερη «μετοχή» στο «χρηματιστήριο» της ζωής.

Πολλά συγχαρητήρια εξέφρασε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, θυμίζοντας στα παιδιά ότι, ο τόπος καταγωγής τους, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας,  είναι ένα «ισχυρό χαρτί» στην πορεία της ζωής τους. Κι αυτό τον τόπο, πρέπει να τον τιμούν και να μην το ξεχάσουν ποτέ.

«Δε θα ξεχάσουμε…»

Ο Νίκος Καραμέρος, ο φοιτητής που συμπλήρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, από το Λύκειο Λάλα, κλήθηκε να μιλήσει εκ μέρους και ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των παιδιών, του σχολείου και των γονέων, τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την εκδήλωση αυτή. «…η πρωτοβουλία αυτή, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, σε δύσκολους καιρούς που η κοινωνία μας βιώνει την κρίση – σε όλα τα επίπεδα – με πολλαπλές αρνητικές επιδράσεις σε όλους. Σας ευχόμαστε υγεία και υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών σας και πάντα υπερήφανοι για την καταγωγή μας, όπου κι αν βρεθούμε…».

Η βράβευση για τους 48 νέους επιστήμονες

Ακολούθησε η βράβευση των νέων φοιτητών παραλαμβάνοντας το αναμνηστικό δίπλωμα τους κι ένα «στικάκι» χωρητικότητας 64 MB, ως δώρο από τον δήμο. Όλοι, τους χειροκρότησαν δυνατά και ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στις σπουδές και στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Ευχές που έδωσε στα παιδιά και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Δεββές, που είχε και την ευθύνη συντονισμού της βραδιάς. Μια βραδιά που έκλεισε μελωδικά με τραγούδια από τα παιδιά του Μουσικοχορευτικού Ομίλου «Μωραΐτες», τη Λίνα, τη Λένια, τον Στέφανο και το Γιώργο και μικρή δεξίωση που παρατέθηκε από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.


Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα