Ηλεία

Αμαλιάδα: Υπό κατάληψη το 1ο Λύκειο – «Να μην την πληρώσει ο συμμαθητής μας…»

Ακούστε το άρθρο

Στην κατάληψη του σχολείου τους, «προχώρησαν» χθες το πρωί μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας, θέλοντας έτσι να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τον 15χρονο συμμαθητή τους που είχε δεχτεί «επίθεση» με αιχμηρό αντικείμενο από έναν 16χρονο, επίσης, μαθητή του σχολείου.

Οι μαθητές, ανέφεραν ότι πρόκειται για συμβολική κινητοποίηση και δεν έχουν σκοπό να την συνεχίσουν επί ημέρες. Πιθανόν και σήμερα να κρατήσουν κλειστό το σχολείο και από αύριο να επιστρέψουν στα μαθήματά τους.

Αυτό που ζητούν είναι να μην πάει σε άλλο σχολείο ο συμμαθητής τους, αλλά να παραμείνει, με το αιτιολογικό ότι αυτός ήταν το «θύμα» του μαχαιρώματος και είναι άδικο να έχει την ίδια αντιμετώπιση με τον 16χρονο που τον χτύπησε.

Στην κατάληψη συμμετέχουν μαθητές της πρώτης και δευτέρας τάξης του λυκείου και σήμερα θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση που θα κρατήσουν.

Τις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί οριστικά και το που τελικά θα φοιτήσουν οι δύο εμπλεκόμενοι στο «επεισόδιο» μαθητές από τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλη Δημητρέλλο.

Όλη η επικαιρότητα