Ηλεία

Κατάληψη στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου

Μέσω Webex το μάθημα...
Ακούστε το άρθρο

Κατάληψη από μια μικρή ομάδα μαθητών πραγματοποιήθηκε χθες νωρίς το πρωί στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου.

Πιο συγκεκριμένα, τα λιγοστά άτομα τοποθέτησαν αλυσίδες, καρέκλες από τις αίθουσες και κάδο απορριμμάτων μπροστά από την κεντρική είσοδο του σχολικού κτιρίου απαγορεύοντας την είσοδο στους υπόλοιπους μαθητές αλλά και στους καθηγητές του σχολείου, οι οποίοι και τελικά αποχώρησαν. Το μάθημα πραγματοποιήθηκε μέσω της εφαρμογής Webex, ενώ το σχολείο άνοιξε με την παρέμβαση των αρμόδιων λίγες ώρες αργότερα, αφού αποχώρησε και η μικρή ομάδα μαθητών, χωρίς ωστόσο να λειτουργήσει κανονικά για το υπόλοιπο της ημέρας.

Τα αίτια της κατάληψης παρέμειναν άγνωστα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» υπεύθυνοι για τη συγκεκριμένη ενέργεια φαίνεται πως είναι μαθητές γνωστοί για την παραβατική τους συμπεριφορά, στα πλαίσια του σχολείου, που έχουν απασχολήσει ξανά τη διεύθυνση του σχολείου με περιστατικά βανδαλισμών σε σχολικές αίθουσες.

Πάντως, ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πύργου Γιάννης Πλεμμένος ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό και τόνισε ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν περιπολίες από ιδιωτική εταιρςία φύλαξης, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Όλη η επικαιρότητα