Ελλάδα

Καταγγελία για δολοφονικό χτύπημα κατά εργαζομένων στα Ιωάννινα

Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου των Ιωαννίνων, Νίκος Έξαρχος, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και κατήγγειλε πως κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, έξω από το Market In των Ιωαννίνων έγινε δολοφονικό χτύπημα από ανθρώπους του υποκόσμου οι οποίοι είχαν στρατολογηθεί από την εργοδοσία για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πέντε τραυματισμοί διαδηλωτών.

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως έχουν γίνει πάνω από 25 συλλήψεις με τη λογική της υπεράσπισης των συμφερόντων της εργοδοσίας του Market in. “Δεκατέσσερις εργαζόμενοι διεκδικούν το αυτονόητο, την επιστροφή στη δουλειά τους, και αντ’ αυτού συλλαμβάνονται και χτυπιούνται. Η κατηγορία είναι η διατάραξη οικιακής ειρήνης και άλλα παραθυράκια του νόμου: παρεμπόδιση, παρακώλυση και άλλα τέτοια” είπε χαρακτηριστικά

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο κ. Έξαρχος, δεν έχει επαναπροσληφθεί κανένας από του 14 εργαζόμενους που διεκδικούν τη δουλειά τους και ουσιαστικά δημιουργείται κλίμα από την εργοδοσία, καθώς γίνεται πως οι εργαζόμενοι ζητούν υπέρογκα ποσά ενώ κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Πηγή: NEWS247

Όλη η επικαιρότητα