Οικονομία

Καταγγελίες εργαζόμενων για χρωστούμενα από την εταιρεία Τοξότης του Χρήστου Καλογρίτσα

Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία σε εργαζόμενους στην εταιρείας «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα προκαλεί η αίτηση αναγκαστικής πτώχευσης που κατατέθηκε εναντίον του για οφειλές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Alpha. 

Την αίτηση αναγκαστικής πτώχευσης, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, κατέθεσε εταιρεία μπετόν που συνεργαζόταν η κατασκευαστική. Η συζήτηση της αίτησης αναβλήθηκε για τον Μάρτιο.

Στην κάμερα μιλούν και εργαζόμενοι, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι η εταιρεία τους χρωστάει χρήματα για τη δουλειά τους. «Έχουμε καταθέσει 22 άτομα την αγωγή να πάρουμε κι εμείς τα χρήματα μας. Είναι δεδουλευμένα» αναφέρει ο κ. Φλέσσας στον Alpha.

Οι πληροφορίες του ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η εταιρεία τους τελευταίους μήνες κηρύχθηκε οριστικά έκπτωτη για τα κομμάτια του αυτοκινητόδρομου από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο, λόγω μη έγκαιρης προσκόμισης της εγγυητικής.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχασε και τη συντήρηση μέρος του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ ύψους 100.000.000. Γεγονός που ουσιαστικά της στέρησε και ένα μεγάλο μέρος της δραστηριότητας της.

«Τρία χρόνια τώρα είχε ασπρίσει το κεφάλι μας. Έχουμε χάσει τον ύπνο μας. Καταστραφήκαμε. Καταλαβαίνετε; Εγώ έχω στα χέρια μου χαρτί από συμβολαιογράφο όπου 13 άτομα είμαστε και μιλάμε για ένα ποσό 530.000 ευρώ. 25.000 ευρώ μου χρωστάει. Έχω μία επιταγή 19.000 ευρώ στο χέρι μου “σκασμένη” πάνω από 1,5 χρόνο και τώρα που πτωχεύει τι μπορείς να κάνεις δηλαδή;» λέει ο ο Αποστόλης Κουτλής.

via

Όλη η επικαιρότητα