Ελλάδα

«Καταπέλτης» ο Εισαγγελέας για την υπόθεση Καλλίτση: Δεν περίμεναν να είναι κομμωτής… κομάντο

Ακούστε το άρθρο

Την καταδίκη των τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του κομμωτή, Πάνου Καλλίτση, αλλά και της πρώην συζύγου του, Έλενας Χριστοπούλου, τον Ιανουάριο του 2016 στο γκαράζ του σπιτιού τους στον Λυκαβηττό, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Για τον 45χρονο που κατηγορείται ότι πυροβόλησε, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ληστείας.

Επίσης, ζήτησε ακόμα την ενοχή του ειδικού φρουρού για απλή συνέργεια στην απόπειρα ληστείας, ενώ όσον αφορά τον ιρακινό κατηγορούμενο η εισαγγελική πρόταση είναι να κηρυχθεί αθώος από την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ένοχος για απόπειρα ληστείας.

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, ο εισαγγελέας έκανε λόγο για δύο φιλήσυχους, εργατικούς ανθρώπους, οι οποίοι ξαφνικά βρέθηκαν να δέχονται επίθεση, να τραυματίζονται, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο νοσοκομείο.

«Θα μπορούσαν να μην υπάρχουν στη ζωή. Γιατί κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί τους σχεδίαζαν να τους πάρουν χρήματα. Και ο πιο υπεύθυνος σ’ αυτή την υπόθεση είναι ο αστυνομικός που έχει πάρει όρκο να φυλάει τους πολίτες.

Βρήκε έναν άνθρωπο που βγήκε από το φρικτό περιβάλλον της φυλακής, ευάλωτο, ξέροντας ότι είναι κρατούμενος και του ενέπνευσε την ιδέα της ληστείας».

Υπόθεση Καλλίτση: Λύκος με προβατάκια.

Θα αρχίσει να διαλογίζεται με πρόβατα ο λύκος; Θα αρπάξει αμνούς και θα τους κατασπαράξει.

Αυτό έκανε ο 45χρονος. Εκείνος βγήκε έξω, του είπε για τον κομμωτή με τους επώνυμους πελάτες, ότι έχει χρήματα επισήμανε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο εισαγγελέας, αυτό που δεν ανέμεναν οι δράστες ήταν η αντίδραση του κομμωτή.

«Δεν περίμεναν από έναν κομμωτή να είναι κομάντο, σκέφτηκαν: θα πάμε εκεί και θα κατεβάσει τα παντελόνια, σιγά τώρα ο κομμωτής!» επισήμανε ο εισαγγελέας προσθέτοντας «δεν ξέρεις όμως πως αντιδρά ο άλλος. Όταν προσπαθείς να τον ταπεινώσεις εμφανίζονται τα ένστικτα!»

Αντέδρασε ο Καλλίτσης και εκεί… την πατήσανε

«Ο 45χρονος δεν είναι δολοφόνος, δεν είναι εκτελεστής, δεν πήγε να σκοτώσει αλλά να ληστέψει. Από τη στιγμή που έχεις σιδερικό στα χέρια σου, βάζεις σφαίρες, το σηκώνεις προς την κατεύθυνση που ρίχνεις και τους πετυχαίνεις είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Από τη στιγμή που έχεις σιδερικό στα χέρια σου, βάζεις σφαίρες, το σηκώνεις προς την κατεύθυνση που ρίχνεις και τους πετυχαίνεις είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αν δεν θέλεις να σκοτώσεις το πετάς το όπλο σου. Δεν μπορείς να ρίχνεις σφαίρες, αυτό σημαίνει ότι αδιαφορείς και αποδέχεσαι και τον ενδεχόμενο θάνατό τους. Τί είναι οι πυροβολισμοί στα πόδια; Είναι αστείο; Τί είναι οι άνθρωποι; Κούκλες από άχυρα; Αν δεν θες να σκοτώσεις σηκώνεις το όπλο σου πάνω στους γλάρους και τις μπεκάτσες!»

Νωρίτερα, ο 45χρόνος στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση: «Σέβομαι την ανθρώπινη ζωή. Αν είχα πρόθεση να σκοτώσω δεν θα πυροβολούσα στο πόδι. Πυροβόλησα, έκανε όπισθεν ο Καλλίτσης και έτσι χτύπησε η Χριστοπούλου και μετά ο Καλλίτσης. Άρα λοιπόν με μία κίνηση βρήκαν σφαίρες και τους δυο. Προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Το ό,τι τραυματίστηκε στο στήθος το άκουσα στις ειδήσεις, ούτε εκείνος το είχε καταλάβει. Η Χριστοπούλου βγήκε έξω σήκωσε τα χέρια της, μας είπε πάρτε ό,τι θέλετε. Δεν αρνούμαστε ότι θέλαμε να ψάξουμε το αυτοκίνητο να δούμε τι έχει μέσα».

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι πυροβόλησε εξ επαφής τον κομμωτή και ανέφερε πως ήταν σε πάλη και προσπαθούσε να τον απωθήσει.

«Τον πυροβόλησα στο πόδι για να μπορέσω να φύγω. Με κυνήγησε, τον ξαναπυροβόλησα, αποδεικνύεται ότι δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω. Δεν τον πυροβόλησα στο κεφάλι. Θέλαμε να τους κατεβάσουμε από το αυτοκίνητο και να ψάξουμε αποκλειστικά για χρήματα» ανέφερε, επίσης, ο 45χρονος.

Από την πλευρά του, ο ιρακινός κατηγορούμενος επισήμανε «ο αστυνομικός μου είπε για τη δουλειά. Έκανα ένα λάθος, είμαι βλάκας, μπήκε ο διάολος μέσα μου. Οι άνθρωποι κάνουν λάθη, δεν είμαστε άγγελοι. Νόμιζα ότι θα πηγαίναμε σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο να σπάσουμε το τζάμι και να κλέψουμε. Ζητάω συγνώμη».

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του.

Μετά την αγόρευση του εισαγγελέα ο κομμωτής, Πάνος Καλλίτσης, επισήμανε «νιώθω για πρώτη φορά ηθικά ικανοποιημένος γιατί αυτή η αγόρευση του Εισαγγελέα με άγγιξε, ένιωσα σαν να ήταν ο άνθρωπος αυτός μαζί μας στο συμβάν και για μένα είναι πολύ σημαντικό γιατί αισθάνομαι ότι πραγματικά υπάρχει Δικαιοσύνη. Έχω συγκλονιστεί πραγματικά. Χαίρομαι πάνω από όλα που είμαι ζωντανός, αλλά σε ένα συμβάν που έχεις ακούσει άπειρα τέρατα είναι ωραίο να βάζουν κάποιοι άνθρωποι τα πράγματα στη θέση τους και νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη γι’ αυτό».

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα