Κόσμος

Κατάρρευση φράγματος στη Βραζιλία: 10 νεκροί, 300 αγνοούμενοι

Ακούστε το άρθρο

Βραζιλιάνοι πυροσβέστες επιβεβαίωσαν σήμερα ότι 10 πτώματα έχουν περισυλλεγεί μετά τη θραύση ενός φράγματος τελμάτων σε μεταλλείο της εταιρίας Vale SA, στη Μίνας Ζεράις, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των αρχών, ενώ εκατοντάδες είναι οι αγνοούμενοι.

Περίπου 200 άνθρωποι διασώθηκαν, όμως οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι υπόλοιποι σβήνουν όσο περνούν οι ώρες, παρά τις εντατικές έρευνες των σωστικών συνεργείων.

«Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, οι πιθανότητες να βρούμε επιζώντες είναι ελάχιστες. Πιθανότατα θα ανασύρουμε μόνο πτώματα», είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Ρομέου Ζέμα.

Σύμφωνα με τον Αβιμάρ ντε Μέλο Μπαρσέλος, τον δήμαρχο της πόλης Μπρουματζίνιου, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται ότι θα αυξηθεί δραματικά. Οι διασώστες επικεντρώνουν τις έρευνές τους σε τέσσερα σημεία όπου ενδέχεται να υπάρχουν ακόμη επιζώντες. Μεταξύ αυτών είναι και μια καφετέρια η οποία θάφτηκε στις λάσπες και όπου γευμάτιζαν πολλοί εργαζόμενοι την ώρα του δυστυχήματος. Στην περιοχή μεταφέρονται, από το Ρίο ντε Ζανέιρο, και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι για να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη διάσωση των ανθρώπων.

Συνολικά 13 ελικόπτερα πετούν πάνω από την περιοχή, με τους διασώστες να προσπαθούν να εντοπίσουν από αέρος τους παγιδευμένους ανθρώπους.

Όλη η επικαιρότητα