Lifestyle

Καταρρίπτοντας τους τέσσερις πιο διαδεδομένους μύθους γύρω από το σεξ

h-is-sex-addiction-real-960x540.jpg
Ακούστε το άρθρο

Οι μύθοι γύρω από το σεξ, πολλές φορές μας προκαταβάλλουν αρνητικά και δεν μας αφήνουν να απολαύσουμε κάθε στιγμή στο κρεβάτι, σκεπτόμενοι διάφορα facts που ίσως να είναι και λανθασμένα.

Ξέχνα τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα και, ξεκινώντας από την κατάρριψη των 4 βασικότερων μύθων γύρω από το σεξ:

#1  Η φυσιολογική συχνότητα των σεξουαλικών επαφών είναι δύο φορές την εβδομάδα:

Μη νιώθεις άσχημα αν κάνεις σεξ με το σύντροφο σου λιγότερο από 2 φορές την εβδομάδα! Η επιθυμία για ερωτική συνεύρεση ποικίλλει από άτομο σε άτομο και καθορίζεται από την ερωτική επιθυμία, τον ή τη σύντροφο, αλλά κυρίως από τις συνθήκες της καθημερινότητας.
Δεν υπάρχει «φυσιολογική» συχνότητα σεξουαλικών επαφών, αφού πολλές φορές υπάρχουν διαφορές στη συχνότητα επιθυμίας σεξ στα δύο μέλη ενός ζευγαριού ανάλογα με τη διάθεση, την ψυχολογία, ακόμα και την εποχή…

#2 Ο δονητής ξενερώνει τους άντρες:

Η αυτοϊκανοποίηση της γυναίκας είναι ένα κεφάλαιο-ταμπού για πολλές από εμάς. Δεν χρειάζεται να κρύβεις από το σύντροφό σου τυχών ερωτικά βοηθήματα ή να μην του λες ότι αυτοϊκανοποιείσαι για να μην ξενερώσει! Αντίθετα με όσα πιστεύουμε, οι άντρες διεγείρονται από την εικόνα της γυναίκας που χρησιμοποιεί ερωτικά βοηθήματα για την απόλαυσή της.

#3 Οι άνδρες δεν μπορούν να έχουν πολλαπλούς οργασμούς:

Μην μπερδεύεις τον οργασμό με την εκσπερμάτιση. Ναι μεν ο άντρας έχει φυσικούς περιορισμούς σχετικά με το πόσο γρήγορα μπορεί να παράγει και να απελευθερώνει σπέρμα, ωστόσο μπορεί να βιώνει επαναλαμβανόμενες κορυφώσεις κατά τη διάρκεια του σεξ.  Το μυστικό είναι να τον σταματάς λίγο πριν έρθει στην κορύφωση, ώστε να νιώθει τους σπασμούς του οργασμού χωρίς να εκσπερματίζει. Άφησέ τον τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα για να ηρεμήσει και έπειτα επανάλαβε το ίδιο «παιχνίδι» μέχρι να σε παρακαλάει να τον απογειώσεις.

#4 Το μέγεθος του πέους καθορίζει την απόλαυση της γυναίκας:

Σε πρόσφατη μελέτη, 21% των γυναικών που ερωτήθηκαν είπε πως το μήκος του πέος είναι «σημαντικό» και μόνο 1% απάντησε πως είναι «πάρα πολύ σημαντικό». Το μήκος ήταν λιγότερο σημαντικό από το πάχος, αφού το 32% ανέφερε πως το πάχος είναι σημαντικό.

πηγή:protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα