Ελλάδα

Κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο «αερόχημα» έστειλαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη αναχαίτιση τουρκικού αεροσκάφους, τύπου drone, δηλαδή μη επανδρωμένου, στο Αιγαίο είναι γεγονός. Χθες ένα UAV ANKA του τουρκικού πολεμικού ναυτικού εντοπίστηκε από τα ελληνικά ραντάρ να βρίσκεται στον ελληνικό εναέριο χώρο στη Ρόδο. Αμέσως δόθηκε εντολή αναχαίτισης από δυο μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας, τύπου F-16 από τη βάση στο Καστέλλι.

Τα ελληνικά μαχητικά έσπευσαν αμέσως στην περιοχή αναγκάζοντας τους Τούρκους να το αποσύρουν στον δικό τους εναέριο χώρο αλλά για λίγο, καθώς επανήλθε και έτσι τα F16 συνέχισαν την παρακολούθηση.

Το αεροσκάφος ονομάζεται μη επανδρωμένο αερόχημα, είναι ελικοφόρο και δεν φέρει οπλισμό. Μπορεί και πετά στα 20.000 πόδια ενώ διαθέτει φωτογραφικές μηχανές μεγάλης εμβέλειας και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Όπως εκτιμά το ελληνικό Πεντάγωνο, πραγματοποιούσε κατασκοπευτική πτήση και είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο και αναχαιτίστηκε ως κάθε άλλο αεροσκάφος

Φαίνεται ότι οι Τούρκοι αλλάζουν τακτική ρίχνοντας τη μάχη του Αιγαίου και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και κάνοντας παεάβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας ενώ επιβεβαιώνεται πλήρως το σενάριο περί κατασκοπευτικών πτήσεων που κάνουν οι γείτονες.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα