Categories: Κόσμος

Καταστράφηκε ολοσχερώς το ελληνικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης – Βίντεο και φωτογραφίες

Share

Στις φλόγες τυλίχθηκε το Ελληνικό Νοσοκομείο στου Βαλουκλήστην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα να εκκενωθεί. Ήδη, 104 ασθενείς και ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 14:20. Όπως μεταδίδεται από ΜΜΕ, η πυρκαγιά ενδέχεται να προκλήθηκε από πρόβλημα που εκδηλώθηκε στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου.

Όπως ανακοινώθηκε, η φωτιά ξεκίνησε από το τμήμα φροντίδας ηλικιωμένων και επεκτάθηκε σε ορόφους του πολυώροφου κτηρίου. Ωστόσο, λίγο μετά τις 14:00, το CNN Turk μετέδωσε επικαλούμενο πυροσβέστες πως τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να υπάρξουν θύματα. Οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται. Σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, η φωτιά εκδηλώθηκε στη σκεπή του νοσοκομείου και επεκτάθηκε γρήγορα στην εξωτερική επένδυση του κτιρίου.

Εκκένωσαν στα χέρια ή με καροτσάκια τους ασθενείς

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, με το που έγινε αντιληπτή η πυρκαγιά, επιχειρήθηκε η εκκένωσή του με τους ασθενείς να μεταφέρονται στα χέρια προκειμένου να απομακρυνθούν από τις φλόγες είτε σε αναπηρικά καροτσάκια είτε στις αγκαλιές των πυροσβεστών.  Οι ασθενείς ματαφέρθηκαν στα γύρω νοσοκομεία.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια βρέθηκε στον χώρο του νοσοκομείου. «Δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή απώλειες ζωής. Δεν γνωρίζουμε τα αίτια της πυρκαγιάς» δήλωσε, προσθέτοντας ότι αναμένει από την πυροσβεστική να διαπιστώσει πώς προέκυψε.  Όπως διευκρίνισε, στο νοσοκομείο φιλοξενούνταν 62 ηλικιωμένοι και 42 εσωτερικοί ασθενείς, ενώ δεσμεύτηκε για την ανακαίνιση του κτηρίου.

Επί τόπου μετέβη ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Όπως δήλωσε, υπάρχει αναφορά ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη στέγη στο βόρειο τμήμα. «Το γεγονός ότι ήταν παλιά ξύλα, επιτάχυνε την πυρκαγιά στο τμήμα της στέγης», πρόσθεσε. Ο Ιμάμογλου διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από τον καπνό.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.  Η οροφή του νοσοκομείου, όπως φαίνεται και στις εικόνες, έχει καταστραφεί.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι στη σκεπή του νοσοκομείου. Η οροφή παραδόθηκε στις φλόγες και το κτήριο γέμισε με καπνό.

Το Ελληνικό Νοσοκομείο του Βαλουκλή, το οποίο εξυπηρετεί την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, ιδρύθηκε το 1753.

Δείτε βίντεο:

πηγή:πρώτο θέμα